Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

ILMAISKONSERTTI: POHJOISEN KUTSU

Torstai 18.11.2021 klo 19 Konserttisali

Facebook Twitter

KLO 18 VALOHALLI
KAIKILLE AVOIN ASIAKASTILAISUUS

Kevättä keskellä marraskuuta! Kuopion kaupunginorkesteri avaa oven ensi kevään 2022 ohjelmistoon kaikille avoimessa asiakastilaisuudessa klo 18 alkaen Valohallissa. Kevään ohjelmistosta ovat kertomassa johtaja Katariina Kummala ja orkesterin ylikapellimestari Jaakko Kuusisto. Torstaina 18.11. käynnistyy myös kevään 2022 KAUSIKONSERTTI-sarjan kausikorttien myynti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

KLO 19 KONSERTTISALI
ILMAISKONSERTTI: 
POHJOISEN KUTSU (Live + Livestream)
Kuopion kaupunginorkesteri
Jaakko Kuusisto, kapellimestari

Einojuhani Rautavaara: Cantus Arcticus, konsertto linnuille ja orkesterille
Jean Sibelius: Sinfonia nro 6 d-molli op. 104

Ilta jatkuu Konserttisalin puolella ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johtamalla ilmaiskonsertilla Pohjoisen kutsu. Konsertissa soi pohjoinen sielunmaisema, jonka sävyjä kuvaamaan säveltäjät ovat ammentaneet inspiraatiota arktisesta luonnosta.

Cantus Arcticus on säveltäjä Einojuhani Rautavaaran vaikuttava teos, joka on sävelletty linnuille ja orkesterille. Rautavaaran rakastetussa teoksessa yhdistyvät hienolla tavalla luonto, mystiikka ja melankolia. Linnunäänet ovat kuin yksi soitin tai useita eri soittimia, soitinryhmä orkesterissa. Säveltäjä on jättänyt kapellimestarille vapauden musiikin ja lintusoitinten sovittamisessa toisiinsa. Teoksessa kuullaan mm. laulujoutsenen, kurjen, kuovin ja tunturikiurun laulua.

Jean Sibelius on todennut kuudennesta sinfoniastaan, että se toi hänelle mieleen ensilumen tuoksun. Hän halusi tarjota ”annoksen puhdasta lähdevettä” vastapainona eurooppalaisten aikalaistensa Straussin ja Mahlerin prameileville orkesteriteoksille. Sibeliuksen mukaan ”teosta kannattavat pohjavirrat syvällä musiikin pinnan alla”. Kuudes sinfonia onkin enigmaattisen kaunis, herkkä ja lyyrinen teos, joka on jäänyt säveltäjän muiden sinfonioiden varjoon.

Orkesteri haluaa myös ulottaa konsertin niille, jotka eivät pääse paikan päälle eli konsertti striimataan livenä orkesterin YouTube-kanavalle. Striimattu konsertti on nähtävillä konserttipäivästä 1 kk ajan.

Kesto noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa palvelee konserttipäivänä klo 15-19.

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Vapaa pääsy

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: