Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

HUIKEA HARMONIKKA

Torstai 17.10.2024 klo 18 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Mikkelin kaupunginorkesteri
Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Janne Valkeajoki, harmonikka

Kalervo Tuukkanen: Romanttisia tuokioita
Kalevi Aho: Sonata concertante
Jean Sibelius: Voces Intimae (sov. Pekka Helasvuo)
Jean Sibelius: Presto

Jean Sibelius on kansainvälisesti tunnetuin ja esitetyin säveltäjämme kautta aikain. Nykysäveltäjistämme sitä on 75v-juhlavuottaan viettävä Kalevi Aho, jonka konsertot soivat ympäri maailman ja levytyksiä julkaistaan kiivaaseen tahtiin. Kalervo Tuukkanen on voittanut hopeaa Lontoon kesäolympialaisten 1948 taidelajien yksin- ja kuoromusiikin sarjassa. Tämän konsertin säveltäjien CV:itä kyllä kehtaa esitellä ja komeaa on myös heidän kirjoittamansa musiikki, josta saamme nauttia pääkapellimestarimme Erkki Lasonpalon johdolla.

Mikkelin kaupunginorkesterin vierailukonsertissa kuulemme hienon kattauksen kotimaista jousiorkesterimusiikkia Mikkelin kaupunginorkesterin toimesta. Mikkelissä syntyneen Kalervo Tuukkasen Romanttiset tuokiot vievät meidät matkalle suomalaisen miehen sielunmaisemaan romanssi suloisessa puristuksessa. Kalevi Ahon taiturillinen Sonata Concertante on intensiteetiltään ja virtuositeetiltaan hengästyttävä kokonaisuus, jossa energinen solisti Janne Valkeajoki pääsee todella oikeuksiinsa. Mikkelin kaupunginorkesteri on kantaesittänyt ja levyttänyt teoksen.

Sibeliuksen Voces Intimae – Sisäisiä ääniä – tarjoilee myös kurkistuksen suomalaiseen sielunmaisemaan. Sibelius ei koskaan avannut alun perin jousikvartetille sävelletyn teoksen nimen taustoja, joten musiikki puhukoon puolestaan. Teoksesta kuullaan Pekka Helasvuon erinomainen sovitus jousiorkesterille.

Myös Presto on alun perin Jousikvarteton B-duuri kolmas osa Scherzo, jonka Sibelius itse irrotti omaksi teoksekseen ja kirjoitti jousiorkesterille. Teos on nuoren Sibeliuksen taidonnäyte ja antaa jo lupauksen säveltäjän orastavasta poikkeuksellisuudesta. Teknisesti haastava Presto on todellinen jousiorkesterimusiikin herkkupala.

Järj. Kuopion Musiikkikeskus
Liput: 20 € aikuiset / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat
Kuopion kaupunginokesterin syksyn kausikortin tai minisarjan lunastaneet asiakkaat:
1 vapaalippu / kausikortti tai minisarja
1 lippu etuhintaan 10 €

Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

KATSO MYÖS

Mikkelin kaupunginorkesteri:

Kotisivut
Facebook
Instagram 

 

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: