Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

EUROVIISUT – SUOMEN KULTA-AJAN HITIT

Perjantai 05.04.2024 klo 18 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Klo 16 Valohalli
VIISUBUFFET
Katso ravintola Oodin menu alla tai klikkaa tästä (pdf, avautuu uuteen ikkunaan)
Buffetpaketit myynnissä 1.4. asti.

Klo 18 Konserttisali
KONSERTTI
Kuopion kaupunginorkesteri
Jukka Myllys, kapellimestari
Saara Aalto
Jore Marjaranta
Mikko Silvennoinen, juontaja

Euroviisut lähestyvät jälleen ja viisuhuuma valtaa myös Kuopion kaupunginorkesterin! Euroviisut – Suomen kulta-ajan hitit -konsertti on täynnä suomalaisen populaarimusiikin kulttuurihistoriaa! Eeppisessä illassa soivat Suomen ikimuistoisimmat euroviisukappaleet ja viisuhelmet vuosien varrelta aina 1960-luvulta alkaen. Monista kappaleista, kuten Sata salamaa, Katson sineen taivaan, Valoa ikkunassa, Lapponia ja Tipitii, on tullut yleisön kestosuosikkeja. Euroviisujen kultaisina vuosina laulajien taustalla käytettiin isoa orkesteria – nyt alkuperäisversiot kuullaan Jukka Myllyksen johtaman Kuopion kaupunginorkesterin ja komppibändin säestyksellä.

Vaikeuksien kautta menestykseen kulkevan euroviisuhistorian helmiä tulkitsevat ja säihkyvään euroviisutunnelmaan vievät loistavat monilahjakkuudet, Saara Aalto ja Jore Marjaranta. Sinivalkoisiin viisutunnelmiin yleisön johdattaa Euroviisuja jo vuodesta 2016 lähtien selostanut Mikko Silvennoinen.

Näyttävistä esiintymisistään tunnettu Saara Aalto on superlahjakas tulkitsija, jonka ääni taipuu moneen. Lukuisissa kilpailuissa hyvin pärjännyt Aalto löi itsensä läpi lopullisesti sijoittumalla toiseksi Englannin kovatasoisessa X-Factor –laulukilpailussa 2016. Suomea Saara edusti Euroviisuissa vuonna 2018 Monsters-kappaleellaan, jolloin yksi hänen iso unelmansa vihdoin toteutui. Euroviisu-unelman tavoittelu alkoi nimittäin jo vuonna 2004, jolloin hän 16-vuotiaana osallistui ensimmäisen kerran Suomen Euroviisukarsintoihin tyttöbändin jäsenenä. Sen jälkeen Saara on sijoittunut Suomen Euroviisukarsinnoissa toiseksi kaksi kertaa, kappaleillaan ”Blessed With Love” (2011) ja ”No Fear” (2016), jotka nostivat hänet viisufanien suosikiksi. Uransa aikana Saara on julkaissut 7 levyä, esiintynyt ympäri maailmaa ja esiintynyt yhdessä mm. Andrea Bocellin, Adam Lambertin ja Kylie Minoguen kanssa.

Jore Marjaranta on laulaja-lauluntekijä ja kaunisääninen pop-tenori, joka tuli tunnetuksi 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä. Vuosien mittaan hän on vaikuttanut myös mm. kokoonpanoissa kuten Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers. Vuodesta 2000 lähtien Jore on ollut soolouralla. Hänen tunnetuimpia laulujaan ovat mm ”Haaveet kaatuu” elokuvasta Pahat Pojat sekä ”Miten pelko lähtee” elokuvasta Minä ja Morrison, sekä ”Niin kaunis on Helsinki nyt”. Joren uusi laulu ”Mikset sä jäänyt” julkaistiin lokakuussa 2021.

Sinivalkoisiin viisutunnelmiin yleisön johdattaa Euroviisuja jo vuodesta 2016 lähtien selostanut Mikko Silvennoinen. Sinivalkoinen ääni Mikko Silvennoinen on selostanut Euroviisuja vuodesta 2016 alkaen. Mikon selostus on innostavaa ja aito fanius kuuluu kotisohvalle saakka. Lisäksi Mikon postikortit ovat pöyristyttävän täynnä faktoja esityksistä. Mikon oma viisusuosikki on Poli Genovan ”If Love Was a Crime” (Bulgaria, 2016). Pohjois-Karjalan Kiihtelysvaarasta kotoisin olevan Mikon ura alkoi Jyrki-ohjelmasta ja nykyisin hän työskentelee Ylellä vastaavana tuottajana Nuorten toimituksessa.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
VIISUBUFFET
Ravintola Oodin Menu

Soft tacoja
Lime-fraichea
Maissisalsaa
Avocado-dippiä
Ananassalsaa
Marinoituja papuja
Vihreää salaattia
Cajun-kanaa
BBQ-possua
Chili sin Carnea

Pina colada (alkoholiton)

Friteerattua tortillaa,
hedelmäsalsaa & vaniljakreemiä

Reilun kaupan luomukahvia &
haudutettua teetä

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri

Liput: 25 € / 20 € eläkeläiset / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat ja alle 20v /
15 € kevään kausikorttiasiakkaat (max. 2 etulippua / kausikortti, etulippujen lunastus vain Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta)

Buffetpaketti: 64 € / 59 € eläkeläiset / 50 € alle 20v ja opiskelijat / 31,50 € lapset alle 16v
54 € kevään kausikorttiasiakkaat (max. 2 etupakettia / kausikortti, etulippujen lunastus vain Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta)
Buffetpaketti myynnissä 1.4. asti kaikissa myyntipisteissä. Paikkoja rajoitetusti.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: