Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

ATSON SEURASSA

Torstai 13.12.2018 klo 19 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Sinfoniasarja VIII

Kuopion kaupunginorkesteri
Atso Almila, kapellimestari
Tommi Hyytinen, käyrätorvi

Jean Sibelius: Tapiola
Atso Almila: Käyrätorvikonsertto
Leevi Madetoja: Sinfonia nro 2

Kuopion kaupunginorkesterin ja Atso Almilan yhteinen taival yltää komeasti yli 30 vuoden päähän ja orkesterin toisena kapellimestarina Atsolla on aina erityinen paikka orkesterin ja kuopiolaisten sydämessä. ”Johdin Kuopion kaupunginorkesteria ensimmäisen kerran 70-luvulla, ja olen näiden vuosikymmenten aikana nähnyt, kuinka poikkeuksellisen vahva side tällä orkesterilla on kuntalaisiinsa, jollainen minustakin tuli 22 vuotta sitten”, Atso toteaa. ”Kaunein osoitus Kuopion arvostuksesta orkesteriaan kohtaan on Kuopion Musiikkikeskus, josta viulutaiteilija Ruggiero Ricci kirjoitti vieraskirjaamme vuonna 1994: ’Tämä on yksi parhaista, ellei paras sali, jossa olen soittanut.’ ”

Atso täytti kesällä 65 vuotta ja orkesterissa juhlaa vietetään huipentamalla Sinfoniasarja yhdessä. ”Kaikki teokseni solistiselle soittimelle ja orkesterille ovat syntyneet soittajalle, jonka tunnen. Olen kokenut konserttojen säveltämisen urani aikana vahvasti dialogiksi ystävien kesken, toisen ominaisuudet hyvin tuntien”, kertoo Atso. Käyrätorvikonserton solistiksi saapuu suvereeni Tommi Hyytinen, joka pääsee tulkitsemaan myös lavan ulkopuolelta soitettavan stemman Madetojan toiseen sinfoniaan, jonka kantaesityksestä tulee joulukuussa 100 vuotta.

”Olisi vaikea kuvitella maailmaa ilman musiikkia. Musiikki vie sellaiseen maailmaan, jossa ongelmat voidaan hetkeksi unohtaa. Parhaimmillaan se on kaikille läsnäolijoille intohimo.” Atso Almila

Atso Almila tuo omalla persoonallaan ja toiminnallaan klassista musiikkia lähemmäs suurta yleisöä. Hän nostaa myös blogeissaan, kolumneissaan ja suositulla Twitter-tilillään esiin mm. taiteen yhteiskunnallista merkitystä sekä taidekasvatusta ja –koulutusta. Seuraa Atsoa Twitterissä: @soalmila.

Lue teosesittely

Klo 18.30 Valohalli
TAITEILIJATAPAAMINEN
Tilaisuus on kaikille avoin

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Liput: 33 € permanto / 27 € parvet, eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät

Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu.
Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

9-luokkalaisten kulttuurikortti

KATSO MYÖS

WWW

Facebook

Instagram

YouTube

 

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: