Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

ASTOR PIAZZOLLA – SIELUKASTA KAIHOA JA TULISTA KIIHKOA

Lauantai 14.05.2022 klo 19 Kopion Rouvasväen yhdistyksen Piispantalo

Facebook Twitter

Mari-Anni Hilander, laulu
Tatiana Yurieva, viulu
Sanna Haverinen, viulu
Dmitriy Yuriev, alttoviulu
Peter Gospodinov, sello
Petri Makkonen, harmonikka

Ohjelma:

Ave Maria
Los Pajaros Perdidos
Hay Una Nina En El Alba
Preludios
3. Preludio para el ano 3001
4. Te Quiero Che!
5. Canción de las Venusinas
6. La Bicicleta Blanca
Adios Nonino
Preparense
Yo Soy Maria
Che Tango Che
Five Tango Sensations
1. Asleep
2. Loving
3. Anxiety
4. Despertar
5. Fear Oblivion

Libertango

Konsertin alkupuolisko koostuu Piazzollan laulumusiikista huippulaulaja Mari-Anni Hilanderin tulkitsemina; mukana on sekä rakastetuimpia klassikoita että harvemmin kuultuja helmiä. Tunnelmat vaihtelevat Ave Marian pyhästä kauneudesta Yo Soy Marian kiihkeään poljentoon ja vuodelle 3001 omistetun Preludin futuristisista tunnelmista yllättävään humoristisuuteen (La Bicicleta Blanca eli Valkoinen polkupyörä) ja lopulta kabaree-tyyliseen iloitteluun (Che tango Che). Säestysosuudet on harmonikalle sovittanut Petri Makkonen. Välipalaksi laulujen lomassa on tarjolla harmonikkasoolona Adios Nonino, yksi Piazzollan tunnetuimmista perinteisemmistä tangoista.

Konsertin jälkipuoliskon pääteos on Piazzollan Five Tango Sensations, jonka harmonikkataiteilija Petri Makkonen ja mm. Kuopion kaupunginorkesterin muusikoista koostuva jousikvartetti yhdessä tulkitsevat. Sana ”sensations” ei tässä yhteydessä tarkoita kohua aiheuttavia sensaatioita, vaan yksinkertaisesti tangon tunteita (1. Unessa, 2. Rakastava, 3. Ahdistus, 4. Herääminen, 5. Pelko). Teos on sävelletty alun perin harmonikan sukulaissoittimelle bandoneonille ja jousikvartetille, mutta sitä esitetään yleisesti myös harmonikan ja jousikvartetin voimin. Konsertin lopuksi on luvassa vielä kaikkien esiintyjien yhteisesityksenä Oblivion (Unohdus) sekä Libertango, molemmat Makkosen tuoreina sovituksina.

Konsertissa on lyhyt väliaika.

Järj. Kuopion kamarimusiikkiseura
Käsiohjelma: 19 € normaali / 14 € seuran jäsenet, eläkeläiset ja Kuopion kaupunginorkesterin kevään 2022 kausikorttiasiakkaat / 6 € opiskelijat

Yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: