Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Valtavia ulottuvuuksia 19.9. Kamarimusiikkisalissa

Facebook Twitter

Julkaistu 17.09.2020 klo 12:51

Konsertissa Adam Vilagin uuden teoksen kantaesitys

Kuopion kamarimusiikkiseuran ja Kuopion kaupunginorkesterin yhteistyökonsertti Valtavia ulottuvuuksia pidetään la 19.9. klo 14 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa, yhteistyössä myös Kuopion konservatorio. Konsertissa esiintyvät Sho Kubota (lyömäsoittimet), Mariko Matsumoto (viulu), Markku Laakso (kitara), Teea Karttunen (huilu) ja Outi Keskinen (piano). Ohjelmassa on Norio Fukushin, Charles-Marie Widorin ja Adam Vilagin kamarimusiikkiteoksia.

Konsertin avauksena kuullaan japanilaisen Norio Fukushin Riscontro viululle ja lyömäsoittimille, muusikkoina Mariko Matsumoto ja Sho Kubota. Vuonna 1990 valmistuneessa teoksessa soittajien kesken vuorottelee sopusointu ja vastakkainasettelu. Seuraavaksi on vuorossa ranskalaisen Charles-Marie Widorin neliosainen Sarja huilulle ja pianolle op. 34/1. Yllättäviä harmonioita, virtuoosisuutta, mutta myös kaihoa ja lämpöä sisältävä sarja on vuodelta 1877 ja sen esittävät Teea Karttunen ja Outi Keskinen. Konsertin huipennuksena kantaesityksensä saa Adam Vilagin Monstrous Dimensions kitaralle ja lyömäsoittimille. Sävellyksessä pienet ja harmittomat asiat kasvavat ja saavuttavat uusia mittasuhteita ja merkityksiä. Markku Laakso ja Sho Kubota esittävät juuri heille omistetun teoksen.

Mariko Matsumoto on Joensuun kaupunginorkesterin vuorotteleva konserttimestari ja Sho Kubota työskentelee Kuopion kaupunginorkesterissa. Markku Laakso, Teea Karttunen ja Outi Keskinen kuuluvat Kuopion konservatorion opettajakuntaan.

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ eläkeläiset ja työttömät / 2€ opiskelijat

Lisätiedot:
Leena Hyrkäs, tuottaja
Kuopion kamarimusiikkiseura
leena.hyrkas(at)kukamus.fi
p. 040 7697849

www.kukamus.fi
www.facebook.com/kuopionkamarimusiikkiseura
Instagram: @kukamus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: