Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion syntymäpäiväviikolla kaupunginorkesterin ilmaiskonsertissa soi pohjoinen luonto

Facebook Twitter

Julkaistu 16.11.2021 klo 13:15

Orkesterin kevään kausikorttimyynti alkaa 18.11.

Torstaina 18.11. klo 19 Kuopion kaupunginorkesteri juhlistaa Kuopion syntymäpäiväviikkoa ilmaiskonsertilla, jossa soi pohjoisen luonnon inspiroima musiikki ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävä konsertti myös livestriimataan orkesterin YouTube-kanavalle. Ohjelmassa ovat Einojuhani Rautavaaran linnuille ja orkesterille sävelletty Cantus Arcticus ja Jean Sibeliuksen herkkä Sinfonia nro 6. Ennen konserttia, klo 18 yleisölle esitellään ensi kevään ohjelmistoa, ja orkesterin kevätkauden 2022 kausikorttimyynti alkaa.

Kuopion kaupunginorkesteri avaa oven ensi kevään 2022 ohjelmistoon kaikille avoimessa asiakastilaisuudessa to 18.11. klo 18 alkaen Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa. Orkesterin ensi kevään kausikonsertteja esittelevät ylikapellimestari Jaakko Kuusisto sekä Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja Katariina Kummala. Samalla alkaa orkesterin kevätkauden 2022 kausikorttimyynti.

Ilta jatkuu Konserttisalin puolella Kuusiston johtamalla ilmaiskonsertilla Pohjoisen kutsu. Konsertissa soi pohjoinen sielunmaisema, jonka sävyjä kuvaamaan säveltäjät ovat ammentaneet inspiraatiota arktisesta luonnosta.

Cantus Arcticus on säveltäjä Einojuhani Rautavaaran vaikuttava teos, joka on sävelletty linnuille ja orkesterille. Teoksessa yhdistyvät luonto, mystiikka ja melankolia. Linnunäänet ovat kuin yksi soitin tai useita eri soittimia, jotka toimivat joko laulusolisteina tai yhtenä soitinryhmänä orkesterissa. Säveltäjä on jättänyt kapellimestarille vapauden musiikin ja lintusoitinten sovittamisessa toisiinsa. Illan laulutähtiä ovat mm. laulujoutsen, kurki, kuovi ja tunturikiuru.

Jean Sibelius on todennut kuudennesta sinfoniastaan, että se toi hänelle mieleen ensilumen tuoksun. Hän halusi tarjota ”annoksen puhdasta lähdevettä” vastapainona eurooppalaisten aikalaistensa Straussin ja Mahlerin prameileville orkesteriteoksille. Sibeliuksen mukaan ”teosta kannattavat pohjavirrat syvällä musiikin pinnan alla”. Kuudes sinfonia onkin enigmaattisen kaunis, herkkä ja lyyrinen teos, joka on jäänyt säveltäjän muiden sinfonioiden varjoon.

To 18.11. klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Orkesteri haluaa myös ulottaa konsertin niille, jotka eivät pääse paikan päälle eli konsertti striimataan livenä orkesterin YouTube-kanavalle. Striimattu konsertti on nähtävillä konserttipäivästä 1 kk ajan.

Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa. Konserttiin on vapaa pääsy, eikä siihen tarvitse noutaa lippuja etukäteen. Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa palvelee konserttipäivänä klo 15-19, ja ravintola Oodi on avoinna klo 18 alkaen.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERIN LOPPUVUODEN KONSERTIT:
25.11. Vanhusten päiväkonsertti
2.12. Kätketty aarre
8.-9.12. Lumiukko-elokuva livesäestyksellä
13.12. Kauneimmat barokkijoululaulut
16.12. Kauneimmat joululaulut

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: