Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin ja Kuopion Musiikkikeskuksen syyskaudella runsaasti tarjontaa jokaiseen makuun

Facebook Twitter

Julkaistu 12.08.2022 klo 10:00

Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynti on avautunut

Syyskaudella 2022 päästään nauttimaan jälleen monipuolisesta ja sykähdyttävästä live-musiikista Kuopion Musiikkikeskuksessa. Kuopion kaupunginorkesterin kausikonserteissa teosten taustatarinat vievät yleisön mitä erilaisimpiin maailmoihin, ja estradilla nähdään orkesterin omia tähtiä kansainvälisten kapellimestari- ja solistivieraiden ohella. Orkesteri esiintyy viihdemaailman supersuosittujen laulajien kanssa ja vierailee myös Konserttisalin ulkopuolella. Kuopion Musiikkikeskuksessa vierailevien esitysten runsas tarjonta sisältää mm. oopperaa, jazz-tunnelmointia, suomipoppia, vuosikymmenien ajan suosionsa säilyttäneitä konkareita, metallimusiikkia ja lasten suosikkeja.

Kausikonsertit kertovat tarinoita

Kuopion kaupunginorkesterin syksyn kausikonserttiohjelmaa ovat inspiroineet monet mielikuvitusta ruokkivat tarinat. Ensimmäisen kausikonsertin päänumerona kuullaan säveltäjämestari Tan Dunin teos Nu Shu: The Secret Songs of Women, joka perustuu Kiinassa 1200-luvulta alkaen suullisena perimätietona siirtyneeseen naisten salaiseen kieleen. Solistina on Helsingin kansainvälisen harppukilpailun voittaja Viviane Nüscheler. Miehisempää näkökulmaa tarjoaa konsertin päättävä Richard Straussin teos Don Juanin surullisenkuuluisista toilailuista.

Lokakuussa Kaija Saariahon kulttimaineeseen nousseen viulukonserton Graal Théătre taustalla on kamppailu Graalin maljan löytämiseksi. Tunnelmaan johdattelee ote Sergei Prokofjevin Romeo ja Julia -sarjan riipaisevan traagisesta rakkaustarinasta. Konsertti kuullaan Saariahon tyttären, kapellimestari Aliisa Neige Barrièren johdolla. Joulukuussa Pjotr Tšaikovskin Pähkinänsärkijän konserttiversio tuo eteemme jouluyön Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -sadun. Estradille nousee Kalle Kuusavan johtaman orkesterin kanssa projektikuoro taidelukio Lumitin ja Sibelius-Akatemian laulajista.

Marraskuun konserteissa Dmitri Šostakovitšin syvällisen toisen viulukonserton tulkitsee orkesterin oma tähti Johannes Polda ja parrasvaloissa ovat myös orkesterin puhaltajat. Lisäksi kausikonserteissa Suomen ensiesityksen saa Avner Dormanin Pianokonsertto nro 3 säveltäjän itsensä johdolla ja Mackenzie Melemedin tulkitsemana, kuullaan Eugene Tziganen johdolla Manuel Poncen Concierto del Sur, kitarakonserttojen kuningas Latinalaisesta Amerikasta solistinaan Ismo Eskelinen ja soi suomalainen musiikki, mm. käyrätorvikonsertto nykysäveltäjä Osmo Tapio Räihälältä, joka saapuu konserttiin. Kausikortit kahdeksan konsertin sarjaan ovat myynnissä 29.9. saakka.

Supersuositut artistit orkesterin vieraina

Syyskuussa nähdään Samuli Edelmannin odotettu esiintyminen kaupunginorkesterin edessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Edelmann laulaa Suomessa sinfoniaorkesterin kanssa rakastetun Vaiheet-albuminsa sävelmiä. Lokakuussa Viihteen valtateillä -konsertissa nautitaan viihde- ja iskelmämusiikin ikivihreistä hiteistä ja suurista klassikoista Arja Korisevan ja Mikael Konttisen tulkitsemina. Konsertista kuullaan myös oma esityksensä ikäihmisille. Marraskuussa koko perheen konsertti Sininen Pallo käsittelee ystävyyttä ja huolenpitoa maapallosta Pikku Kakkosesta tutun Tuomo Rannankarin ja Haapaniemen koulun lapsikuoron kanssa. Sinisestä Pallosta järjestetään myös päiväesitys päiväkoti- ja kouluryhmille ja esitys kehitysvammaisille.

Orkesteri vierailee Kuopion Musiikkikeskuksen ulkopuolella mm. marras-joulukuun vaihteessa, jolloin orkesterimusiikki soi Kuopion pitäjistä Airakselassa Seurantalolla ja Muuruvedellä kirkossa. Heti elokuussa, 13.8. orkesteri vierailee Savonlinnan Elojubilee-festivaaleilla Abba-konsertilla, ja Meidän Kuopio -festivaalin aikaan orkesterin pienyhtyeet soittavat ympäri Kuopion keskustaa. Musiikkikeskuksessa orkesterin kausi alkaa 8.9. Jukka Linkolan säveltämän Minnan taivas -oopperan kantaesityksellä.

Live-elämyksiä jokaisen maun mukaan

Kuopion Musiikkikeskuksen syyskausi starttaa 15.8., jolloin Sävelretki savolaisuuteen -konsertissa savolaiseen mielenmaisemaan kuljettavat jazzia soittava Savonmaa!-orkesteri, Piela-popyhtye Tahdistin-orkesterin kanssa ja laulaja Olli Halonen. Jazzahtavia sävyjä kuullaan useamman kerran syksyn aikana, kun estradille nousevat Mari Palo ja Tapiola Big Band jazzia ja oopperaa yhdistävässä Diiva svengaa! -konsertissa, Helsingin poliisisoittokunta, Inga Söder ja Sami Pitkämö Celine Dionin ja Frank Sinatran laulujen parissa, Aili Ikonen ja UMO pohjoista luontoa kuvaavan ohjelmiston äärellä sekä The Manhattan Transfer juhlakiertueellaan.

Suomalaisen viihdemusiikin parissa ollaan syyskaudella Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Suomipoppia!-konsertissa, Juice Originalsin päätöskonsertissa, Suvi Teräsniskan konsertissa Yö-yhtyeen kappaleista, Arttu Wiskarin Suomen muotoisella kiertueella ja Happoradion 20-vuotiskonsertissa. Uutta suomalaista musiikkia kuullaan myös Raatteentie-oopperassa säveltäjänään Uljas Pulkkis. Vuosikymmenien ajan suosionsa säilyttäneistä artisteista Musiikkikeskuksessa vierailevat J. Karjalainen, Jari Sillanpää, Pepe Willberg ja Danny. Lisäksi konkarien joukkoon kuuluu syyskauden kansainvälinen tähti Bonnie Tyler.

Viihdeklassikoista nautitaan myös Rajaton-lauluyhtyeen, Waltteri Torikan, Jarkko Aholan ja Laura Voutilaisen seurassa sekä Queenin musiikkia sisältävässä Show must go on -esityksessä. Raskaampaa metallimusiikkia tarjoilevat mm. Apocalyptica ja Sonata Arctica. Nauruhermoja koettelevat syksyn aikana mm. Semmarit ja Ismo Leikola. Lapset pääsevät nauttimaan Ti-Ti Nallen seurasta Hirsimetsän juhlissa, ja nuoret tapaavat suosittuja some-vaikuttajia Meemitalo Tourilla.

Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynti on avautunut ja palvelee asiakkaita ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). eLiput Lippupisteen verkkokaupasta. Myynti myös Sokos Kuopio, Lippupisteen myyntipisteet ja Kuopion kaupunginteatteri (ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta).

Kuopion kaupunginorkesterin kausikortit syksyn kausikonsertteihin ovat myynnissä 29.9. saakka Musiikkikeskuksessa, Sokos Kuopiossa ym. Lippupisteen myyntipisteissä sekä verkkokaupassa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI / KUOPION MUSIIKKIKESKUS

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: