Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Ystävänpäivän kamarikonsertissa soivat impressionistiset värit

Facebook Twitter

Julkaistu 10.02.2020 klo 14:13

Kuopion kaupunginorkesterin Hehku Ensemble esittää 14.2. ranskalaista musiikkia

Ystävänpäivänä 14.2. klo 19 soi Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa ranskalainen kamarimusiikki impressionismin ajalta. Kuopion kaupunginorkesterin Sincère – Sydämellä -kamarikonsertissa Hehku Ensemblen jäsenet esittävät Claude Debussyn, Jacques Ibertin, Albert Rousselin ja Maurice Ravelin säveliä.

Kuopion kaupunginorkesterin kevään ensimmäisessä kamarikonsertissa perjantaina 14.2. soivat ranskalaiset sävelet ja impressionistiset värit. Claude Debussyn Sonaatti huilulle, alttoviululle ja harpulle on loistava esimerkki säveltäjän tyylistä, ja sitä voidaan pitää yhtenä Debussyn hienoimmista sävellyksistä. Debussy itse totesi melankolisesta sävellyksestään näin: “Se on kauhean surullinen. Enkä tiedä, pitäisikö sen saada kuulija nauramaan vai itkemään. Ehkäpä sekä että?”. Jacques Ibert sävelsi Kaksi interludia huilulle, viululle ja harpulle Pariisissa, ja teoksessa voi kuulla ranskalaiselle musiikille tyypillisiä sointivärejä ja elävää ilmaisua. Ensimmäinen interludi on tyyliltään ranskalaisen runollinen ja toinen interludi mausteisen andalusialainen.

Maurice Ravelin Johdanto & Allegro harpulle, huilulle, klarinetille ja jousikvartetille on melko harvinainen teos konserttilavoilla. Siinä kuuluvat kirkkaat värit, vierekkäin kulkevat jousten ja puhaltajien tekstuurit, impressionistinen runollisuus ja kimallus. Lisäksi konsertissa kuullaan Debussyn, Ibertin ja Ravelin aikalaisen, Albert Rousselin Trio huilulle, alttoviululle ja sellolle.

Kuopion kaupunginorkesterin Hehku Ensemblessä soittavat Päivi Väisänen / huilu, Mikko Väisänen / alttoviulu, Katri Tikka / harppu, viulistit Sanna Haverinen ja Mikael Stoor, Peter Gospodinov / sello ja Karoliina Komulainen / klarinetti.

Kevään muut Kuopion kaupunginorkesterin kamarikonsertit:

Ke 22.4. klo 19 Kahden keikka | Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisali

Pe 8.5. klo 19 Kesän korvalla | Kuopion kaupungintalon juhlasali

Liput Sincère – Sydämellä -kamarikonserttiin: 20 / 15 € eläkeläiset / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm). Kuopio Info kauppakeskus Apaja, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: