Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Yhteistyö Kuopion kamarimusiikkiseuran kanssa jatkuu

Facebook Twitter

Julkaistu 02.06.2021 klo 09:44

Kamarimusiikkiseuran syksyssä mm. argentiinalaista tangoa, Beatlesia ja virtaavia harmonioita

Kamarimusiikkiseuran syksyn käynnistää Argentiinalainen ilta pe 10.9. klo 18 Kuopion Klubilla. Ohjelma kattaa yli sata vuotta tangomusiikin historiaa ja esittelee tyylilajin klassikoita sekä laulu- että instrumentaalisovituksina. Yleisölle tarjoutuu myös tilaisuus nähdä kuinka oikeaa argentiinalaista tangoa tanssitaan eri tyyleihin. Illan teemaan sopivan iltapalan suunnittelee Kuopion Klubin keittiö. Esiintyjinä ovat Marianne Maans (laulu), Ignacio Nogales (kitara), Katja Kankaanpää (viulu), Anna-Elina Lavaste (huilu), Maxime Laffitte (klarinetti), Leena Toivanen (piano), Kiira Siikavirta (kontrabasso), Heikki Valkonen (virtuaalibandoneon) sekä Elina Vehviläinen-Liikka ja Heikki Ilmari (tanssi). Yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesteri ja Kuopion Klubi. Liput 50€ (sisältää ohjelman ja ruokailun), ennakkoilmoittautuminen 31.8. mennessä leena.hyrkas(at)kukamus.fi.

Häikäisevää voimaa la 30.10. klo 16 Kuopion kaupungintalolla tuo tuulahduksen 1900-luvulta. Ohjelmassa on Arno Babadjanianin viulusonaatti, Paul Hindemithin alttoviulusonaatti sekä Karol Szymanowskin jousikvartetto nro 2. Musiikkinautinnon tarjoilevat pianisti Irina Zahharenkova sekä Tatiana Yurieva ja Sanna Haverinen (viulu), Anfisa Troitskaia (alttoviulu) ja Peter Gospodinov (sello). Yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesteri. Käsiohjelmat 15€ / 10€ eläkeläiset ja työttömät / 2€ opiskelijat.

Ohjelmaravintola Maxim on ensimmäistä kertaa kamarimusiikkiseuran tapahtuman näyttämönä kun la 13.11. klo 15 Akateeminen Saksofonikvartetti plays the Beatles –konsertissa kuullaan The Beatles –yhtyeen myöhäistuotantoa jazzahtavaksi kamarimusiikiksi sovitettuna. Akateeminen Saksofonikvartetti (Olli-Pekka Tuomisalo, Maaret Koskenkari, Saara Koskipää, Timo Rantanen) on konsertoinut säännöllisesti vuodesta 1998 lähtien ja nykyiselleen kokoonpano on vakiintunut vuonna 2004. Kvartetti on levyttänyt lähes kaikki suomalaiset saksofonikvartetille sävelletyt teokset. Käsiohjelmat 15€ / 10€ eläkeläiset ja työttömät / 2€ opiskelijat.

Sävelten puro, harmonioiden virta la 27.11. klo 14 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimsuiikkisalissa on maailman konserttilavat valloittaneen pianistin Mackenzie Melemedin ja Kuopion oman viulutaiturin Soila Häkkisen suunnittelema konserttikokonaisuus. Duon ohjelmassa on Clara Schumannin Kolme romanssia op. 22 ja Amy Beachin Romanssi op. 23 sekä Edvard Griegin ja Johannes Brahmsin toiset viulusonaatit. Yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesteri. Käsiohjelmat 15€ / 10€ eläkeläiset ja työttömät / 2€ opiskelijat.

Lisätietoja: Tuottaja Leena Hyrkäs / Kuopion kamarimusiikkiseura, leena.hyrkas(at)kukamus.fi, p. 040 7697849

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: