Kuopion Musiikkikeskus

 
 

West Side Story -yhteisproduktion päärooleissa tuoreet kyvyt Emma Kalaja ja Jami Kontturi

Facebook Twitter

Julkaistu 29.10.2020 klo 10:46

Kuopion Musiikkikeskuksen esityksiin nimetty opiskelijoita yhteensä yli 60 rooliin

Kuopion Musiikkikeskuksessa toukokuussa esitettävän West Side Storyn pää- ja muiden roolien esittäjät on valittu. Kuopion kaupunginorkesterin, Kuopion konservatorion ja Savonia-AMK:n yhteisproduktion Mariana nähdään Emma Kalaja, ja Tonyn roolin tulkitsee Jami Kontturi. Myös muissa rooleissa esille pääsevät alueen musiikin- ja tanssinopiskelijat. Musikaali toteutetaan alkuperäiskielellä englanniksi ja alkuperäisellä musiikilla täysmittaisen sinfoniaorkesterin voimin.

West Side Story –yhteisproduktion esiintyjävalinnat tehtiin avoimien koelaulujen jälkeen, jotka järjestettiin keväällä ja syksyllä 2020. ”Koelauluissa jouduttiin käyttämään uusia tekniikoita, kuten pyytämään ihmisiltä etänä tehtyjä nauhoituksia… Se, miten ihminen kantaa itsensä ja minkälaista karismaa hänellä on, ei välity samalla tavalla videon kautta. Mutta näin sitä oppi jälleen jotain uutta ja nykyaikaista”, kertoo produktion ohjaaja Veera Airas. ”On ollut hienoa olla mukana todistamassa sitä innokkuutta, millä nuoret ovat hypänneet mukaan ja kuinka paljon kaikilla on intoa olla mukana tässä upeassa musikaalissa. Tämä on iso ja haastava kokonaisuus, mutta tiedän, että tällä tiimillä lopputuloksesta ei tule mitään muuta kuin upea.”

Musikaalin päärooleissa esiintyvät tuoreet kyvyt. Marian roolissa nähdään Emma Kalaja, joka opiskelee 2. vuosikurssilla Savonia-AMK:n rytmimusiikin osastolla. ”Mahtavaa, todella otettu olo”, hehkuttaa Kalaja valintaansa. ”Maria on hahmona samaistuttava. Jokainen voi ymmärtää päätä pahkaa rakastumisen tunteen”, hän jatkaa. Tonyn roolin tulkitsee Kuopion konservatorion opiskelija Jami Kontturi, joka on rytmimusiikin osastolla ensimmäistä vuottaan. ”Haluaisin tehdä tulevaisuudessa musiikkiteatterin parissa töitä. Halusinkin ison roolin, jossa kehittää itseään, mutta en odottanut ihan näin isoa”, Kontturi iloitsee. ”Tony ei pidä konflikteista, kuten en itsekään. Hänellä on myös kyky tarkastella itseään”, Kontturi analysoi.

Jets-jengin johtajan, Riffin roolissa laulaa Ossi Putkonen, joka opiskelee Savonia-AMK:ssa klassista laulua. Sharks-jengiä johtaa Bernardo, jonka roolin esittää Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla kanttoriksi opiskeleva Jan Dekker. Bernardon tyttöystävän Anitan roolissa laulaa Outi Vilpponen, joka opiskelee laulua Kuopion konservatorion rytmimusiikin osastolla. Musikaalin laulajat ja tanssijat yhteen laskien produktioon on nimetty opiskelijoita yli 60 rooliin. Opiskelijoita nähdään myös AmKo-sinfonian ja Kuopion kaupunginorkesterin muodostamassa kokoonpanossa, joka esittää Leonard Bernsteinin säveltämän, alkuperäisen musiikin.

Vuonna 1957 Broadwaylla ensi-iltansa saanut musikaali kertoo Arthur Laurentsin kirjoittaman tarinan, jossa kaksi jengiä taistelee reviiristään New Yorkissa. Amerikkalaiset eivät hyväksy puertoricolaisia alueelleen, ja tappelut kärjistyvät. Kuitenkin Amerikkaan saapunut puertoricolainen Maria ja jengistään eroon haluava amerikkalainen Tony kohtaavat ja rakastuvat. Musikaalin kestosuosikeiksi nousseita lauluja ovat mm. Tonight, I Feel Pretty, America, Maria, A Boy Like That ja Somewhere, joihin lyriikat on kirjoittanut Stephen Sondheim. Musikaali esitetään Kuopiossa englanniksi eli alkuperäiskielellä. Esityksessä on myös suomenkielinen tekstitys, joka on osa visuaalista kokonaisuutta videoprojisointien kautta.

West Side Story –produktion ohjaa Veera Airas, sen kapellimestarina toimii Rauno Tikkanen ja koreografina Sirpa Möksy. Musikaalin puvustuksesta ja audiovisuaalisesta suunnittelusta vastaa Savonia-AMK:n Muotoilun yksikkö opettajiensa Sirpa Ryynäsen ja Jaakko Laukkasen johdolla. Tekniikasta vastaa Kuopion Musiikkikeskus yhdessä Kuopion konservatorion musiikkiteknologian opiskelijoiden kanssa.

Ensi-ilta on torstaina 20.5.2021 klo 19 ja seuraavat esitykset perjantaina 21.5. klo 12 ja klo 19 sekä lauantaina 22.5. klo 19. Esitysten lipunmyynnin alkamisesta tiedotetaan myöhemmin.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: