Kuopion Musiikkikeskus

 
 

West Side Story -yhteisproduktion esitykset peruuntuvat toukokuulta 2021

Facebook Twitter

Julkaistu 30.03.2021 klo 12:27

Kuopion kaupunginorkesterin, Kuopion konservatorion ja Savonia-AMK:n yhteisproduktion West Side Story esitykset toukokuussa 2021 peruuntuvat nykyisten koronarajoitusten vuoksi. Koronatilanteen aiheuttamat henkilömäärärajoitukset estävät musikaalin harjoittelemisen sekä esittämisen Kuopion Musiikkikeskuksessa. Musikaalin sijaan oppilaitokset ja kaupunginorkesteri toteuttavat toukokuussa kokonaisuuden, jossa tuodaan esiin musikaalin harjoituksissa tehtyä työtä.

West Side Story –yhteisproduktion toukokuulle 2021 suunnitellut esitykset peruuntuvat vallitsevien koronarajoitusten vuoksi. Musikaalin ensi-illan oli tarkoitus olla torstaina 20.5. ja seuraavien esitysten pe 21.5. ja la 22.5. Nykyiset turvavälejä ja henkilömääriä koskevat rajoitukset estävät musikaalin harjoittelun ja esittämisen. West Side Story oli tarkoitus esittää täysmittaisen sinfoniaorkesterin ja suuren opiskelijajoukon voimin. Opiskelijoita oli roolitettu yhteensä yli 60 laulu- ja tanssirooliin.

”On ollut unelma saada ohjata tätä teosta, ja nyt kun se peruuntuu, niin unelmani kuopataan. Tietysti ymmärrän, miksi näin käy, mutta ei se silti vie pois tätä tunnetta”, musikaalin ohjaaja Veera Airas kommentoi. ”Kaikki tekijät ovat heittäytyneet täysillä tämän upean musikaalin kimppuun. Opiskelijoiden edistyminen on ollut huikeaa, ja sitä on ollut ilo todistaa”, hän jatkaa. ”Menemme toiveikkailla ajatuksilla eteenpäin. Minulla ja muilla tuotannon tekijöillä on suuri toive saada hyödynnettyä kaikkien opiskelijoiden oppimaa mahdollisimman näyttävällä ja julkisella tavalla.”

Musikaalin sijaan Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio ja Savonia-AMK toteuttavat toukokuussa kokonaisuuden, jossa tuodaan esiin musikaalin harjoitusprosessin aikana tehtyä työtä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: