Kuopion Musiikkikeskus

 
 

West Side Story –musikaali yhteisproduktiona Kuopion Musiikkikeskuksessa tammikuussa 2021

Facebook Twitter

Julkaistu 13.02.2020 klo 18:54

Yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio ja Savonia-AMK

Ensi vuoden tammikuussa Kuopion Musiikkikeskuksessa nähdään musikaalisuosikki West Side Story Kuopion kaupunginorkesterin, Kuopion konservatorion ja Savonia-AMK:n yhteisproduktiona. Musikaalissa esille pääsevät nuoret, kun sen rooleissa yleisön hurmaavat alueen musiikin- ja tanssinopiskelijat. Musikaali toteutetaan alkuperäiskielellä englanniksi ja alkuperäisellä musiikilla täysmittaisen sinfoniaorkesterin voimin. West Side Storyn ohjaa Veera Airas, sen kapellimestarina toimii Rauno Tikkanen ja koreografina Sirpa Möksy.

Kuopiolaista musiikin ja tanssin nuorta voimaa nähdään tammikuussa 2021, kun Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio ja Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö toteuttavat Kuopion Musiikkikeskuksessa musikaalin West Side Story. Vuonna 1957 Broadwaylla ensi-iltansa saanut musikaali kertoo Arthur Laurentsin kirjoittaman tarinan, jossa kaksi jengiä taistelevat reviiristään New Yorkissa. Amerikkalaiset eivät hyväksy puertoricolaisia alueelleen, ja tappelut kärjistyvät. Kuitenkin juuri Amerikkaan saapunut puertoricolainen Maria ja jengistään eroon haluava amerikkalainen Tony kohtaavat ja rakastuvat. Musikaalin kestosuosikeiksi nousseita lauluja ovat mm. Tonight, I Feel Pretty, America, Maria, A Boy Like That ja Somewhere, joihin lyriikat on kirjoittanut Stephen Sondheim.

Kuopiossa musikaali esitetään englanniksi eli alkuperäiskielellä, jolle musikaalin laulut on kirjoitettu. ”Esityksessä on suomenkielinen tekstitys, joka on osa visuaalista kokonaisuutta videoprojisointien kautta. Musikaaliin ei tehdä fyysistä lavastusta, vaan tapahtumaympäristö tulee esiin liikkeellä, valoilla ja videoilla”, musikaalin ohjaaja Veera Airas avaa. ”Tässä versiossa kertomus etenee ajattomassa ympäristössä. Musikaalin teemat ovat olleet olemassa ennen, nyt ja tulevaisuudessa”, Airas kommentoi.

Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivien tahojen yhteistyöllä on vahvat perinteet, ja Leonard Bernsteinin säveltämä musiikki esitetään musikaalissa Kuopion kaupunginorkesterin ja AmKo-sinfonian voimin. ”Yhteistyö ammattiorkesterin kanssa on parasta mahdollista koulutusta, ja sitä tehdään mestari-kisälli-ajatuksella. Opiskelijoiden tulee valmistautua yhteisiin harjoituksiin orkesterin kanssa todella hyvin, ja valmistautumista tehdään ensi syksyn ajan”, musikaalin kapellimestari ja Savonia-ammattikorkeakoulun orkesterimusiikin lehtori Rauno Tikkanen toteaa.

Esityksissä konserttisalin lavalla nähdään noin 30 tanssijan joukko, jonka koreografiasta vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettaja Sirpa Möksy. ”Tanssiosuuksissa tullaan näkemään jazztanssienergiaa lavan täydeltä, leikittelyä latinorytmeillä, vahvoja tunteita ja käsinkosketeltavaa energiaa. Toteutuksessa kunnioitetaan Jerome Robbinsin legendaarista ja nerokasta koreografiaa”, Möksy kertoo.

Musikaalin puvustuksesta ja audiovisuaalisesta suunnittelusta vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun Muotoilun yksikkö opettajiensa Sirpa Ryynäsen ja Jaakko Laukkasen johdolla. Tekniikasta vastaa Kuopion Musiikkikeskus yhdessä Kuopion konservatorion musiikkiteknologian opiskelijoiden kanssa.

Musikaalin rooleihin haetaan esiintyjiä talossa toimivista oppilaitoksista ja myös niiden ulkopuolelta koelaulujen kautta. Koelaulut järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksessa ma 23.3. klo 12 alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake: https://www.lyyti.in/West_Side_Story_koelaulut_1254

West Side Storyn esityksiä on Kuopion Musiikkikeskuksessa neljä. Ensi-ilta on torstaina 14.1.2021 klo 19 ja seuraavat esitykset perjantaina 15.1. klo 12 ja klo 19 sekä lauantaina 16.1. klo 19. Esitysten lipunmyynti alkaa 29.8.2020.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: