Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Vuosi 2023 alkaa Candide-operetin tarttuvilla melodioilla ja älykkäällä huumorilla

Facebook Twitter

Julkaistu 03.06.2022 klo 13:11

Leonard Bernsteinin musiikkikomedian säestää Kuopion kaupunginorkesteri

Ensi tammikuussa, perjantaina 6.1. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksessa tarjoillaan herkkuja tarttuvien melodioiden ja älykkään huumorin ystäville, kun Konserttisalissa koetaan satiirinen, Leonard Bernsteinin säveltämä operetti Candide. Suomenkielisen esityksen solisteina laulavat mm. Tero Harjunniemi ja Kaisa Ranta, ja mukana on myös Candide-kuoro. Operetin orkesterina toimii Kuopion kaupunginorkesteri kapellimestari Jonas Rannilan johdolla. Lipunmyynti esitykseen alkaa tänään 3.6.

Vuoden 2023 alkajaisiksi, perjantaina 6.1. Kuopion Musiikkikeskuksessa nähdään Leonard Bernsteinin riemukas musiikkikomedia Candide. West Side Storylla maailmanmaineeseen pongahtanut säveltäjä on luonut operettiin yltäkylläisen, korvia hivelevän paletin, jossa eurooppalaiset gavotit ja valssit lyövät kättä grande oopperan bel canto -aarioiden, amerikkalaisten music hall -rallien ja juutalaisen klezmer-musiikin kanssa. Savoy-teatterissa 2018 ensiesitetyn ilottelun päärooleissa kimaltavat sopraano Kaisa Ranta ja tenori Tero Harjunniemi. Muina solisteina nähdään Heikki Kilpeläinen, Päivi Pylvänäinen, Heikki Halinen, Jussi Merikanto ja Heli Immonen. Solisteja ja Candide-kuoroa säestää Kuopion kaupunginorkesteri kapellimestari Jonas Rannilan johdolla. Operetin on ohjannut Tuomas Parkkinen; Kuopiossa ohjauksesta vastaa myös operetin koreografina toimiva Osku Heiskanen. Esitys oli tarkoitus toteuttaa syksyllä 2021, mutta koronatilanne muutti suunnitelmia.

Tarina kertoo sinisilmäisestä nuorukaisesta, Candidesta, joka uskoo elävänsä parhaassa mahdollisessa maailmassa, jossa kaikki ihmiset ovat hyviä ja kaikilla tapahtumilla on tarkoituksensa. Kun äpäräpoika Candiden suhde aatelisneito Cunegondeen paljastuu ja Candide potkaistaan maantielle, hänen optimisminsa joutuu koetukselle. Candiden matka maailman ympäri Bulgariasta Lissaboniin ja Montevideosta Venetsiaan pursuaa mitä oudoimpia hahmoja ja uskomattomimpia juonenkäänteitä. Candide kohtaa jatkuvaa epäonnistumista, huonoa onnea ja väärinkäytöksiä, hiuksia nostattavaa julmuutta ja luonnonkatastrofeja, sotaa, prostituutiota, orjuutta ja maanjäristyksiä. Kuitenkaan mikään ei saa vilpitöntä nuorukaista luopumaan uskostaan ​​hyvään ja rakkaudestaan ihanaa Cunegondea kohtaan.

Ranskalaisen valistusfilosofi Voltairen vuonna 1759 kirjoittama kertomus nauraa ihmisten hyväuskoisuudelle, tekopyhyydelle, fanaattisuudelle ja maailman brutaalille pahuudelle rokokoomaisen kevyesti ja leikkisästi. Candiden ikivihreitä helmiä ovat mm. loistelias alkusoitto, koloratuurisopraanon taiturimainen jalokiviaaria (Glitter and Be Gay), piikikäs hirttäjäiskuoro (Auto-da-fé) ja mahtipontinen finaali puutarhanhoidon merkityksellisyydestä (Make Our Garden Grow).

Operetin esityskieli on suomi, ja sen kesto on noin 3 tuntia. Ennen esityksen alkua, klo 17 alkaen Valohallissa on tarjolla Ravintola Oodin maukas buffet.

Liput ja buffetpaketit Candide-operettiin: 40 € / 30 € Kuopion kaupunginorkesterin kausikorttiasiakkaat / 20 € opiskelijat ja lapset alle 16v. Buffetpaketti (sis. buffet ja konsertti): 78 € / 68 € Kuopion kaupunginorkesterin kausikorttiasiakkaat / 58 € opiskelijat / 39 € lapset alle 16v. Buffetpaketti myynnissä 1.1.2023 asti. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: