Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Valoisat varhaisromantiikan teokset soivat Anna-Maria Helsingin johdolla 6.5.

Facebook Twitter

Julkaistu 05.05.2021 klo 09:50

Kuopion kaupunginorkesterin viulusolistina nuori lahjakkuus Kasmir Uusitupa

Kuopion kaupunginorkesterin livestriimatussa Valon heijastumia -verkkokonsertissa torstaina 6.5. klo 19 kuullaan kevääseen sopivat ja valoisat Felix Mendelssohnin viulukonsertto sekä Franz Berwaldin 3. sinfonia. Orkesteria johtaa kapellimestari Anna-Maria Helsing, ja viulusolistiksi saapuu nuori taituri Kasmir Uusitupa.

Valon heijastumia -verkkokonsertissa 6.5. kuullaan kaksi varhaisromantiikan teosta, jotka sopivat valoisan luonteensa puolesta hyvin kevääseen. Konsertin säveltäjät Felix Mendelssohn ja Franz Berwald kohtasivat Berliinissä vuonna 1829 Berwaldin lähdettyä opintomatkalle Saksaan hakemaan uutta inspiraatiota Tukholman musiikkipiireiltä saamansa kritiikin vastapainoksi. Verkkokonsertin teokset ovat syntyneet tai saaneet kantaesityksensä samana vuonna 1845.

Konsertin aloittava Mendelssohnin viulukonsertto on rakastettu klassikko ja yksi romantiikan ajan tärkeimmistä viulukonsertoista. Mendelssohn työsti konserttoa yhteistyössä viulutaiteilija Ferdinand Davidin kanssa. Nyt sen tulkkina on yksi maamme monipuolisimmista nuorista viulisteista, 26-vuotias Kasmir Uusitupa, joka parhaillaan opiskelee arvostetussa Sveitsin kansainvälisessä Menuhin-akatemiassa. Konserton runollinen herkkyys soi Uusitupan käsissä yli 300-vuotiaan Spiritus Sorsana -arvoviulun kielin.

Franz Berwald on Ruotsin ensimmäinen suuri sinfonikko, joka kamppaili elinaikanaan saadakseen tunnustusta teoksilleen. Sävellystyönsä ja viulistina esiintymisten ohessa hän ansaitsikin elantonsa muilla aloilla ja saavutti maineensa vasta postuumisti. Kolmas sinfonia sai alkunsa samana vuonna, kun Mendelssohnin viulukonsertto kantaesitettiin, mutta Berwaldin teos sai kantaesityksensä vasta 60 vuotta myöhemmin. Sinfonie Singulière on täynnä pohjoisen äänimaailmoja.

To 6.5. klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Valon heijastumia -verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla. Konsertin juontaa Katariina Kummala, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja. Tämä verkkokonsertti sekä muut alkuvuoden 2021 maksuttomat livestriimit tai konserttitallenteet ovat katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kevätkauden loppuun saakka. 6.5. konsertin taltiointi toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri tiedottaa kevätkauden 2021 verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: