Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Tanskalaisen musiikin helmiä Sinfoniasarjan syksyisessä konsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 06.09.2018 klo 16:34

Kuopion kaupunginorkesterin solistina monipuolinen tanskalaisviulisti Christina Åstrand

Kuopion kaupunginorkesterin Sinfoniasarjaan kuuluvassa Syksyinen päiväkirja –konsertissa torstaina 13.9. klo 19 kuullaan tanskalaisia säveliä Carl Nielseniltä ja Rued Langgaardilta. Orkesterin eteen solistiksi nousee Tanskan merkittävimpiin viulisteihin lukeutuva Christina Åstrand. Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävän konsertin johtaa orkesterin pääkapellimestarina toiminut Alberto Hold-Garrido.

Syksyinen päiväkirja –konsertissa soivat kaksi ääripäätä, Carl Nielsenin kenties suosituimmat teokset, Helios-alkusoitto ja viulukonsertto, ja pahasti Nielsenin varjoon jääneen erakkosäveltäjä Rued Langgaardin neljäs sinfonia otsikolla Putoavat lehdet. Konsertin aluksi orkesteri esittää Nielsenin Helios-alkusoiton, joka syntyi Nielsenin monien tutkimusretkien lomassa Ateenassa. Alkusoitossa kuvataan auringon nousu ja lasku Egeanmerellä.

Nielsenin melodiakeskeinen ja selkeä Viulukonsertto poikkeaa tyyliltään sinfonioiden Nielsenistä. Tanskalaisviulisti ja illan solisti Christina Åstrandille Nielsenin konserton soittaminen on tuttua. Åstrand on harvinaisen monipuolinen viulisti, joka on jo nuoresta viihtynyt niin orkesterissa, solistina kuin kamarimuusikkona. Tanskan kansallisessa sinfoniaorkesterissa hän on toiminut konserttimestarina 24-vuotiaasta.

Konsertin toisella puoliskolla esittäytyy säveltäjä Rued Langgaard, jota kutsutaan Tanskan näkymättömäksi sinfonikoksi. Hänen neljäs sinfoniansa käsittelee myrskyisästi syksyä kolmessatoista, runollisesti nimetyssä jaksossa, joista syntyy yksiosainen teos. Langgaardin syksyinen päiväkirja on emotionaalinen matka erilaisiin tunteisiin, tunnelmiin ja sointiväreihin. ”Neljäs sinfonia on sekä herkkä että väkivaltainen. Se houkuttelee haaveilemaan ja aiheuttaa painajaisia. Se saa meidät haistamaan kukkia, nauttimaan niityistä ja pelkäämään lähestyvää myrskyä, mutta voi myös herättää aggressioita”, maalailee konsertin kapellimestari Alberto Hold-Garrido.

Kuopion kaupunginorkesteri toteuttaa Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n organisoiman valtakunnallisen kävijätutkimuksen 1.9.-11.11.2018. Kyselyllä kartoitetaan mm. yleisön tyytyväisyyttä ja toiveita. Kyselyyn voi vastata sähköisesti: http://vastaa.innolink.fi/kuopio/ tai paperilomakkeella. Osallistujien kesken arvotaan lippu- ja väliaikatarjoilupalkintoja Kuopion kaupunginorkesterin konsertteihin.

Kaupunginorkesterin Kamarisarjan kausikorttimyynti syksylle on käynnissä ja päättyy 28.9. Sarjan konserttikohtaisia lippuja voi ostaa jo nyt.

Liput Syksyinen päiväkirja -konserttiin: 33 / 27 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Kausikortit syksyn 2018 Kamarisarjaan: 66 € / 47 € eläkeläiset / 30 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi myynti pe 7.9. alkaen Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: