Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Taidelukio Lumit viettää 50-vuotisjuhlaa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa

Facebook Twitter

Julkaistu 18.01.2019 klo 14:49

Suurkokoonpanon kanssa estradilla esiintyy sopraano Sanna Matinniemi

Taidelukio Lumitin oppilaat ja Kuopion kaupunginorkesteri esiintyvät yhdessä kaikelle yleisölle taidelukion 50-vuotisjuhlakonsertissa perjantaina 25.1. klo 19. Konsertin johtaa nuori kapellimestari Emilia Hoving, ja solistina laulaa sopraano Sanna Matinniemi. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa kaikuvat ooppera- ja operettikappaleet, musikaalisävelmät, ikivihreät iskelmät ja yhteislaulut.

Taidelukio Lumitin juhlakonsertissa 25.1. nautitaan taidelukion monipuolisen musiikinopetuksen hedelmistä. Kuopion kaupunginorkesterin kanssa estradilla nähdään taidelukion orkesterisoittajia, komppibändi sekä kuoro. Ohjelmistossa on suosittuja sävelmiä oopperan, operetin ja musikaalien maailmasta mm. teoksista Otello, Rusalka, Mustalaisruhtinatar sekä Porgy ja Bess. Konsertin loppua kohden siirrytään mm. Reino Helismaan, Rauno Lehtisen ja Lasse Mårtensonin ikivihreisiin säveliin, ja myös yleisö pääsee laulamaan yhdessä suurkokoonpanon kanssa.

Konsertin solistiksi saapuu juankoskelaissyntyinen, taidelukiosta maailmalle ponnistanut sopraano Sanna Matinniemi, joka viimeistelee oopperataiteiden maisteriopintoja Wienissä ja esiintyy ympäri Keski-Eurooppaa. Kaupunginorkesteria ja lukion oppilaiden kokoonpanoa johtaa Atso Almilan kapellimestariluokalla opiskeleva Emilia Hoving, joka toimii tänä vuonna Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina. Konsertin juontaa Mari Koistinen.

Taidelukio on ollut Kuopion kaupunginorkesterin kummikoulu vuodesta 1996 lähtien. Yli kahdenkymmenen yhteisen vuoden aikana kaupunginorkesteri ja taidelukio ovat tehneet yhteistyötä musikaalisävelmistä joulukonsertteihin ja kirkollisiin teoksiin. Aktiivinen ja pitkäaikainen yhteinen matka jatkuu edelleen ja kantaa hedelmää koko alueen hyväksi.

Liput Taidelukio Lumitin 50-vuotisjuhlakonserttiin: 20 € / 10 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 30 € kaksi lippua. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: