Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Syksyn sinfoninen kausi päättyy charmikkaasti

Facebook Twitter

Julkaistu 07.12.2017 klo 14:30

Kuopion kaupunginorkesterin uutena solistivieraana huilisti Emily Beynon

Kuopion kaupunginorkesterin Sinfoniasarja VIII –konsertti torstaina 14.12. klo 19 tarjoaa aseistariisuvaa charmia ja älyllistä viihdettä. Kuopion Musiikkikeskuksen konserttilavalle nousee huilusolistiksi Emily Beynon, joka tulkitsee ranskalaisten Francis Poulencin ja Jacques Ibertin musiikkia. Orkesteria johtaa kapellimestari Ari Rasilainen.

Konsertin aloittaa Francis Poulencin vivahteikas Kaksi marssia ja välisoitto. Teos sisältää niin väkevää voimaa, kiemurtelevia melodiakulkuja kuin konfliktin uhkaa. Seuraavaksi kuultavassa Jacques Ibertin vitsikkäässä ja valoisassa Huilukonsertossa illan solisti Emily Beynon ja orkesteri käyvät vuoropuhelua, joka yltyy välillä hurjaan kissa hiiri –leikkiin. Ennen väliaikaa kuultava Francis Poulencin Sonaatti huilulle ja orkesterille on kiinnostava läpileikkaus klassisen musiikin historiaan. Huilun kujeilevan soinnin alle kätkeytyy viitteitä musiikin valtatyyleihin, barokin kontrapunktista aina moderneihin virtauksiin saakka. Sinfoniasarjan viimeisenä esityksenä kuullaan Johannes Brahmsin Sinfonia nro 4 Ari Rasilaisen johdolla. Teoksen pinnan alla pulpahtelee nostalginen, hurjana myrskyävä sydän.

Saman päivän avoimessa harjoituksessa klo 12 valmistetaan Brahmsin sinfoniaa esityskuntoon Ari Rasilaisen johdolla. Alle tunnin kestävän päivämatinean yhteydessä voi nauttia matinealounaasta Valohallissa joko ennen matineaa tai sen jälkeen klo 11-14 välillä. Matinealounaan menu: Salaatti- & leipäbuffet – Ylikypsää possunniskaa &  timjamikastiketta – Kääretorttua – Reilun kaupan luomukahvia & haudutettua teetä.

Walesissa syntynyt huilisti Emily Beynon aloitti opintonsa Lontoon kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja jatkoi opintoja Kuninkaallisessa akatemiassa Lontoossa sekä Pariisissa. Hän toimii tätä nykyä Amsterdamin kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin soolohuilistina. Beynon on esiintynyt mm. Concertgebouw-orkesterin, BBC:n orkesterin, Wienin, Prahan, Hollannin ja Englannin kamariorkestereiden solistina sekä useiden kamarikokoonpanojen kanssa. Hänen soittoaan on kuultu BBC:n ja Classic FM –kanavilla. Beynon on innokas nykymusiikin tulkitsija ja monet Iso-Britannian nykysäveltäjistä ovat omistaneet teoksiaan hänelle. Hän pitää mestarikursseja säännöllisesti ympäri maailmaa ja vuonna 2009 hän oli yksi Hollannin huiluakatemian perustajista.

Kapellimestari Ari Rasilainen opiskeli orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan luokalla ja täydensi opintojaan mm. Berliinissä. Hän on esiintynyt myös viulusolistina ja kamarimuusikkona. Rasilainen oli Lappeenrannan kaupunginorkesterin ylikapellimestari vuosina 1985–89, Tampereen kaupunginorkesterin päävierailija ja kapellimestari 1989–94 ja Norjan radion orkesterin ylikapellimestari 1994–2002. Hän on työskennellyt myös Jyväskylä Sinfonian ja Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina. Vuosina 2002–09 Rasilainen toimi Rheinland-Pfalzin saksalaisen valtionorkesterin musiikkijohtajana ja vieraili eri orkestereissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Syksystä 2016 hän on toiminut Südwestdeutsche Philharmonien ylikapellimestarina. Rasilainen on johtanut yli 50 levyllä ja toimii Würzburgin musiikkikorkeakoulussa orkesterinjohdon professorina.

Liput Sinfoniasarja VIII -konserttiin: 31 / 26 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Liput Päivämatinea IV –konserttiin: 7 €. Matinea paketti 17 € (sis. lounas ja pääsylippu).

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23), palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm), lippukassa avoinna 14.12. klo 10.30-19. Myynti myös Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) ma-la klo 9-19. Lisäksi Sokos Kuopio, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi. Sinfonia- ja Supersarjan kevään kausikorttien myynti 4.1. saakka, konserttikohtaisten lippujen myynti 8.1. alkaen. Kamarisarjan konserttikohtaisten lippujen myynti 13.2. alkaen. Lipunmyynti Kuopion Musiikkikeskuksessa 28.12. saakka. Kuopion kaupunginorkesterin lipunmyynti 3.1. alkaen Linnanpellon koululla. Kausikorttien sekä lippujen myynti Kuopion kaupunginorkesterin kevään 2018 tapahtumiin lisäksi Kuopio Infossa, Kuopion kaupunginteatterissa, Sokos Kuopiossa ym. Lippupisteen valtakunnallisissa myyntipisteissä ja osoitteessa www.lippu.fi. Lisäksi kevään konsertti-iltoina ovimyynti kussakin konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: