Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Syksyn Sinfoniasarja päättyy Atson seurassa

Facebook Twitter

Julkaistu 07.12.2018 klo 12:37

Almilan käyrätorvikonserton tulkitsee Tommi Hyytinen

Kuopion kaupunginorkesterin syyskauden Sinfoniasarja huipentuu Atson seurassa –konserttiin torstaina 13.12. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksessa. Kaupunginorkesterin toinen kapellimestari Atso Almila on konsertissa sekä kapellimestarin että säveltäjän roolissa, kun Sibeliuksen Tapiolan ja Madetojan toisen sinfonian lisäksi konsertissa kuullaan Almilan käyrätorvikonsertto. Sen saapuu esittämään suvereeni Tommi Hyytinen.

Kuopion kaupunginorkesterin konsertti 13.12. juhlistaa tänä vuonna 65 vuotta täyttänyttä Atso Almilaa. Joulukuun 8. päivä vietettävä Sibeliuksen syntymäpäivä taas on ollut luonteva tausta konsertin avausteokselle. Tapiola sopii konserttiin paitsi kokoonpanoltaan, myös siksi, että ”sitä ei ole Kuopiossa kuultu aikoihin”, Almila perustelee.

Illan solistiteos, Almilan käyrätorvikonsertto on sävelletty solisti Tommi Hyytiselle. Hän ja Almila ovat vanhat tutut, he ovat olleet mm. opettajina samoilla musiikkileireillä, mikä on antanut säveltäjälle hyvän tilaisuuden kuunnella solistiaan. ”Tommi on mainio ”rekisterihemmo”, joka hallitsee sekä matalat että korkeat äänet täysin suvereenisti. Tätä ominaisuutta olen hyödyntänyt vähän huumorinkin kautta konserton viimeisessä osassa.”

”Konserttoa harjoitellessani oivalsin, että siinä on samankaltaisia elementtejä kuin Richard Straussin toisessa käyrätorvikonsertossa, jota pidetään ehkä vaikeimpana käyrätorvelle kirjoitetuista konsertoista. Atson konsertto vain on huomattavasti vaativampi. Se menee reilusti sekä korkeammalle että matalammalle”, konsertin solisti kuvailee. Hyytinen on monipuolinen taiteilija, joka kokee muusikkoutensa olevan hänen erilaisten kiinnostustensa muodostama kokonaisuus. Hän on Radion sinfoniaorkesterin jäsen, kamarimuusikko ja käyrätorvisolisti, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian käyrätorven- ja luonnontorvensoitonopettaja, sekä muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen erikoistunut Somatic Pilates -ohjaaja. Taiteellisen tohtorintutkintonsa hän teki romantiikan ajan käyrätorvimusiikista.

Konsertin päättää Leevi Madetojan toinen sinfonia, jonka kantaesityksestä tulee joulukuussa kuluneeksi sata vuotta. Sinfonia on siinäkin mielessä ajankohtainen, että Madetojan veli Yrjö kuoli sisällissodassa 1918. ”Äärimmäisen hienolla tavalla Leevi Madetoja on kuvannut murheellisten tapahtumien ja ajan tunnelmaa sinfoniansa epilogissa,” sanoo Atso Almila.

Ennen konserttia klo 18.30 järjestetään Valohallissa kaikille avoin taiteilijatapaaminen, jossa haastateltavana on illan kapellimestari ja säveltäjä Atso Almila.

Kevään Sinfoniasarjan kausikortit ovat myynnissä 13.12. saakka, ja yksittäislippujen myynti kevään sinfoniakonsertteihin alkaa 17.12.

Liput Atson seurassa -konserttiin: 33 / 27 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Kevään Sinfoniasarjan kausikortit: 220 € permanto / 179 € parvet ja eläkeläiset / 73 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Kevään Sinfoniasarjan konserttikohtaiset liput: 33 / 27 / 11 €.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: