Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Suomalaisuuden sävyt soivat Suomen itsenäisyyden juhlaviikolla

Facebook Twitter

Julkaistu 30.11.2017 klo 16:55

Kuopion kaupunginorkesteri esittää suomalaissäveltäjien lauluja sekä kantaesityksen

Kuopion kaupunginorkesteri hemmottelee kuulijoita Suomen itsenäisyyden juhlaviikolla suomalaista ohjelmistoa sisältävällä Valossa!-konsertilla. Torstaina 7.12. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksessa kaikuvat mm. Jean Sibeliuksen, Oskar Merikannon ja Einojuhani Rautavaaran sävelet. Solisteina esiintyvät raikkaat kyvyt, baritoni Henri Tikkanen ja sopraano Milla Mäkinen, ja orkesteria johtaa kapellimestari Lauri Ahokas.

Valossa!-konsertin aloittaa upouusi kantaesitys, Suomessa sävellystä opiskelevan, meksikolaisen Itzam Zapatan teos Ataraxia. Kantaesityksen jälkeen kuullaan Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kivi –lauluista laulut Ikävyys ja Laulu oravalle Henri Tikkasen tulkitsemina sekä Erkki Melartinin Aino-oopperasta Ainon aaria koivulle Milla Mäkisen esittämänä. Suomalaisiin mielenmaisemiin kuljettavat myös Oskar Merikannon laulut Merellä ja Kun päivä paistaa. Väliajan jälkeen soi Lauri Ahokkaan johdolla Jean Sibeliuksen sinfonioista soitetuin ja levytetyin, itsenäisyyden murroksessa sävelletty Sinfonia nro 2, joka vie yleisön suomalaisen kauniin luonnon ääreen. Konsertti on osa Lauri Ahokkaan Taideyliopisto Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen diplomitutkintoa.

Ennen illan konserttia klo 17.30 Musiikkikeskuksen Valohallissa jatkuu Suomi 100 vuotta –keskustelusarja: ”Yhdessä”. Klassisen musiikin nykytilanteesta ja tulevaisuudesta keskustelevat musiikin lehtori sekä musiikki- ja kuoropedagogi Mari Koistisen johdolla kapellimestari-säveltäjä Atso Almila, musiikin lehtori ja vuoden 2016 musiikinopettaja Maija Kukila sekä Kuopion alueen urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Ilja Venäläinen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Sopraano Milla Mäkinen on opiskellut laulua Lahdessa ja Helsingissä ja jatkaa opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Hän on osallistunut useille mestarikursseille mm. Berliinissä ja Wienissä. Mäkinen on tehnyt useita oopperarooleja vuodesta 2006 lähtien ja esiintynyt mm. Mozartin Taikahuilun Paminana. Hän on laulanut rooleja mm. Lahden oopperassa ja Orpheus’ Muses –produktioissa. Suomen lisäksi Mäkinen on esiintynyt Düsseldorfissa ja Lontoossa mm. eri festivaalien puitteissa. Mäkinen on osallistunut Timo Mustakallio-, Helsinki Lied- ja Kangasnimen laulukilpailuihin. Hän on kantaesittänyt viime vuosina useita teoksia, mm. Itzam Zapatan Jääkausi-oopperassa.

Baritoni Henri Tikkanen aloitti laulunopintonsa Kuopiossa ja on jatkanut opintoja Sibelius-Akatemiassa. Oopperadebyyttinsä jälkeen Rossinin Sevillan parturissa Kuopiossa 2012, hän on kartuttanut kokemustaan mm. Sarastrona ja Solistina. Tikkanen on esiintynyt solistina hengellisissä teoksissa mm. syksyllä 2016 Heikki Sarmannon John the Baptist -oratoriossa Johannes Kastajana sekä Kuopion Tuomiokirkossa Elias Oratoriossa Eliana. Keväällä 2017 hän esiintyi Kuopion kaupunginteatterin Koirien Kalevala -oopperassa Väinämöisen roolissa. Kilpailumenestystä Tikkaselle on karttunut Timo Mustakallio -laulukilpailussa sekä Helsinki Lied -kilpailussa.

Lauri Ahokas opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa Atso Almilan ja Hannu Linnun johdolla. Hän on opiskellut Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla ja täydentänyt opintojaan eri mestarikursseilla. Ahokas on johtanut mm. Shanghain oopperan orkesteria, Etelä-Jyllannin sinfoniaorkesteria ja Radion sinfoniaorkesteria ja kuluneena vuonna debytoi kamariorkesteri Avanti!n edessä. Ahokas on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja esiintynyt pianistina mm. Radion Sinfoniaorkesterin solistina Eurovision nuorten solistien kilpailussa. Ahokas on musiikkiopintojensa ohella valmistunut Helsingin yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi.

Liput: 31 / 26 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23), palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) ma-la klo 9-19. Lisäksi Sokos Kuopio, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: