Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Sinfoninen pelimusiikki soi Kuopion kaupunginorkesterin konsertissa marraskuussa

Facebook Twitter

Julkaistu 26.04.2019 klo 16:25

Pelifaneille myös pelipäivä ja –seminaari Kuopion Musiikkikeskuksessa 13.11.

Ensi syyskaudella Kuopion Musiikkikeskuksessa soi sinfoninen pelimusiikki, kun Kuopion kaupunginorkesteri esittää kapellimestari Atso Almilan johdolla kaikkien aikojen suosituimpien pelien tunnussävelmiä keskiviikkona 13.11. klo 19. SCORE – ORCHESTRAL GAME MUSIC  -konsertin solistina laulaa sopraano Sabina Zweiacker, ja juontajana toimii peli- ja elokuva-asiantuntija Orvar Säfström. Konserttia edeltää koko päivän kestävä pelitapahtuma, jossa on paljon peliaiheista koettavaa. Konsertin lipunmyynti alkoi tänään 26.4.

13.11. Kuopion Musiikkikeskuksessa koetaan ainutlaatuinen ja fantasiantäyteinen löytöretki sinfonisen pelimusiikin maailmaan niin intohimoisille aktiivipelaajille kuin muillekin kuulijoille. Pelimusiikkikonsertti vie yleisön seikkailuun läpi klassikkopelien ja pelimusiikin historian. Halo on yksi pelihistorian menestyneimmistä pelisarjoista ja pelin konsertissa kuultava tunnusmusiikki klassikko jo itsessään – samoin kuin Nobuo Uematsun säveltämä musiikki Final Fantasy –peleihin. Assassin’s Creed: Black Flag -musiikin myötä matkataan merirosvojen seikkailuihin Karibialle ja The Last of Us -pelin tunnelmiin kuljettaa jousille kirjoitettu, koskettava kappale All Gone (No Escape), jonka on säveltänyt moninkertainen Oscar-voittaja Gustav Santaolalla (mm. musiikki elokuviin Brokeback Mountain, Babel). Ainutlaatuisia retropelien klassikoita, kuten Sonic the Hedgehog tai toimintasankari MegaMan, ei ole unohdettu.

Sopraano Sabina Zweiacker tunnetaan upeista pelimusiikkitulkinnoistaan – hän laulaa konsertissa mm. Journey-pelistä tutun, viidellä eri kielellä kirjoitetun kappaleen I Was Born for This, jonka teksti on kokoelma poimintoja eri historiallisista dokumenteista ja runoteoksista sekä The Dragonborn Comes, jota bardit laulavat pelissä The Elder Scrolls: Skyrim. Konsertin isäntänä toimiva Orvar Säfström on ruotsalainen peli- ja elokuva-asiantuntija.

Ennen konserttia voi nauttia koko päivän kestävästä pelipäivästä Kuopion Musiikkikeskuksessa. Pelipäivän aloittaa Savonia-AMK:n koordinoiman Games for Health Finland –verkoston järjestämä peliaiheinen seminaari klo 9 alkaen. Seminaarissa pohditaan mm. miten pelit ja pelillisyys näkyvät jokapäiväisessä elämässämme, miten pelillisyyttä voidaan hyödyntää yhteiskunnan eri alueilla ja miten pelillisyyden avulla voidaan luoda toimintamalleja ja yhteisöjä. Seminaarin ilmoittautuminen alkaa ja puhujat julkistetaan syyskuussa.

Päivän aikana, klo 11:stä konsertin väliajalle saakka järjestetään myös Mini Game Expo, jossa paikalliset toimijat esittelevät pelejään ja toimintaansa. Päivän aikana on mahdollisuus testailla videopelejä, kokea virtuaalitodellisuutta, saada tietoutta pelialan koulutusmahdollisuuksista ja sekä neuvoja vastuulliseen pelaamiseen. Mukana ovat mm. IGDA Finland Kuopio Hub, 3D Talo, Pelituki (Kuopion kriisikeskus), Riveria Peliala, Kamina Dimension, Jesse Makkonen, Rx3 Studio, Empires Not Vampires Entertainment. Pelipäivään ja seminaariin on vapaa pääsy.

Liput SCORE – ORCHESTRAL GAME MUSIC -konserttiin: 33 € permanto / 27 € parvet, eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: