Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Sinfoniasarjan musiikki puhkuu itsevarmuutta

Facebook Twitter

Julkaistu 26.10.2017 klo 20:23

Solistina 2.11. Kuopion kaupunginorkesterin oma konserttimestari Lila Watanabe

Kuopion kaupunginorkesterin Sinfoniasarja IV –konsertin solistina kuullaan orkesterin omaa konserttimestaria, Lila Watanabea. Hän heittäytyy torstaina 2.11. klo 19 Richard Straussin viulukonserton innokkaaseen ja itsevarmaan tunnelmaan. Konsertin johtaa Kuopion Musiikkikeskuksessa kapellimestari Joel Smirnoff.

Sinfoniasarja IV –konsertin ohjelmassa on musiikkia kahdelta saksalaisen kielialueen suurelta romantikolta, Richard Straussilta ja Franz Schubertilta. Konsertin avaa Straussin ainokaiseksi jäänyt Viulukonsertto op. 8. Tavanomaiselta vaikuttavan kuorensa alla Straussin viulukonsertto sykkii omaäänisenä ja virnistelevän innokkaana. Viulukonserton korkeuksia kurottelevia ja hellänä pudottautuvia juoksutuksia tulkitsee viulisti Lila Watanabe, joka on toiminut kaupunginorkesterin konserttimestarina vuoden verran.

Konsertin toisella puoliajalla kuullaan kapellimestari Joel Smirnoffin johdolla rauhallista mielenlujuutta edustava Schubertin Sinfonia C-duuri ”Suuri”, joka jäi säveltäjän viimeiseksi suureksi sävellystyöksi. Sinfonia on myös laajalti tunnettu yhtenä Schubertin hienoimmista ja taidokkaimmista orkesteriteoksista, joka henkii rauhaa sekä itsetietoista itsevarmuutta ja tyytyväisyyttä.

Viulisti Lila Watanabe on opiskellut viulunsoittoa Tokiossa ja Indianan yliopistossa sekä kamarimusiikkia San Franciscon konservatoriossa. Opintojensa aikana hän on saanut useampia palkintoja. Watanabe on soittanut mm. Clevelandin orkesterissa, Chattanoogan sinfoniaorkesterissa ja Chigacon sinfoniaorkesterissa. Hän on esiintynyt Pärnun kaupunginorkesterin solistina ja soittanut resitaalikonsertteja mm. Tokiossa ja Mill Valleyssa, Kaliforniassa. Watanabe on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin konserttimestarina syksystä 2016.

Kapellimestari, viulisti ja arvostettu pedagogi Joel Smirnoff toimi Clevelandin musiikki-instituutin johtajana vuosina 2008-2016. Hän on johtanut Yhdysvalloissa mm. San Franciscon sinfoniaorkesteria, Chigaco Filharmoniaa, Louisiana Filharmoniaa ja Phoenixin sinfoniaorkesteria. Euroopassa hän on johtanut mm. Norjan kamariorkesteria ja Kiinassa Pekingin sinfoniaorkesteria. Viulistina hän on soittanut Juilliardin jousikvartetin jäsenenä ja saanut useita palkintoja, mm. vuonna 2011 Grammy-palkinnon levytyksistä kvartetin kanssa. Hän on myös toiminut viulukilpailujen tuomaristossa. Smirnoff soittaa klassisen musiikin lisäksi jazzia esiintyen mm. Tony Bennettin kanssa.

Liput Sinfoniasarja IV -konserttiin: 31 / 26 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23), palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) ma-la klo 9-19. Lisäksi Sokos Kuopio, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: