Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Reino Helismaan nostalgiset ikivihreät soivat sinfoniaorkesterille sovitettuina 5.10. klo 18

Facebook Twitter

Julkaistu 28.09.2023 klo 09:57

Kuopion kaupunginorkesterin solistina Hannu Lehtonen, musiikkia taustoittaa Seppo Hovi

Torstaina 5.10. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa ollaan nostalgisissa tunnelmissa, kun Kuopion kaupunginorkesterin Lauluni aiheet -konsertissa soivat säveltäjämestari Reino ”Repe” Helismaan ikivihreät sinfoniaorkesterille sovitettuina. Lauluja tulkitsee lämminääninen Hannu Lehtonen, ja musiikkia taustoittaa tarinoillaan Seppo Hovi. Orkesterisovituksista vastaa ja orkesteria johtaa Jarkko Kiiski.

Viihteen mestari Repe alias Reino Helismaa (1913-1965) on yksi tuotteliaimmista ja merkittävimmistä suomalaisista tekstintekijöistä kautta aikain. Liian varhain päättyneen ja tuotteliaan uransa aikana Helismaa teki mm. elokuvamusiikkia, musikaalisävelmiä ja käännösiskelmiä. Hänen musiikkinsa ja sanoituksensa elävät edelleen ja soivat niin radiossa, tanssilavoilla kuin musikaaliesityksissä. Siitä pitää huolen hänen uskomattoman laaja ja monipuolinen tuotantonsa, joka soi Lauluni aiheet -konsertissa 5.10. suurelle orkesterille sovitettuna.

Lauluni aiheet -konsertissa käydään läpi säveltäjämestarin tuotantoa ja ohessa myös jälleenrakennuksen viihteen nousua ja historiaa Seppo Hovin upeasti taustoittavien tarinoiden myötä. Laulut kuljettavat meitä mm. Päivänsäteen ja menninkäisen seurassa rakovalkealta ja neljän tuulen tieltä vanhalle veräjälle, Kulkurin ja joutsenen lennosta nauttien villiin länteen hopeisen kuun valossa.

Reino Helismaa -ohjelmistosta nautitaan torstaina 5.10. myös klo 13 noin tunnin mittaisessa Vanhusten päiväkonsertissa, joka on suunnattu erityisesti ikäihmisille ja mm. huonosti liikkuville palvelutalojen asukkaille. Kuopion kaupunginorkesteri järjestää konsertin yhteistyössä Kuopion kaupungin vanhusneuvoston kanssa. Päiväkonserttiin on jäljellä hajapaikkoja. Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

Lauluni aiheet -iltakonsertti järjestetään myös Pieksämäen Poleenissa pe 6.10. klo 18. Lisätietoja Poleenin www-sivuilta.

Liput Lauluni aiheet -konserttiin 5.10. klo 18: 25 / 20 / 11 €. Etuhinta Kuopion kaupunginorkesterin syksyn 2023 kausikorttiasiakkaille: 10 € (max. 2 etulippua / kausikortti, etulippujen myynti vain Musiikkikeskuksen lippukassalla).

Liput Vanhusten päiväkonserttiin 5.10. klo 13: 7 € / saattajat 2 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, 5.10. myös tuntia ennen Vanhusten päiväkonserttia, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

Kuopion kaupunginorkesterin muut konsertit lokakuussa:
To 12.10. klo 18 Kausikonsertti 4: Tulilintu
To 26.10. klo 18 Kausikonsertti 5: Timanttipolku

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: