Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Reino Helismaan ikivihreät soivat lokakuussa sinfoniaorkesterille sovitettuina

Facebook Twitter

Julkaistu 30.05.2023 klo 11:53

Kuopion kaupunginorkesterin laulusolistina Hannu Lehtonen ja kertojana Seppo Hovi

Torstaina 5.10. klo 18 Lauluni aiheet –konsertissa Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa nautitaan Reino Helismaan monipuolisesta tuotannosta suurelle orkesterille sovitettuna. Kuopion kaupunginorkesterin laulusolistiksi saapuu Hannu Lehtonen, ja Helismaan sävellyksiä taustoittaa Seppo Hovi. Helismaan musiikkia kuullaan samana päivänä myös lyhyemmässä vanhusten päiväkonsertissa. Konserttien lipunmyynti alkaa 30.5.

Repe alias Reino Helismaa (1913-1965) on yksi tuotteliaimmista ja merkittävimmistä suomalaisista tekstintekijöistä kautta aikain. Hänen musiikkinsa ja sanoituksensa elävät edelleen ja soivat niin radiossa, tanssilavoilla kuin musikaalienkin esityksissä. Siitä pitää huolen hänen uskomattoman laaja ja monipuolinen tuotantonsa, joka soi Kuopion kaupunginorkesterin Lauluni aiheet -konsertissa 5.10. suurelle orkesterille sovitettuna. Musiikkineuvos Seppo Hovin upeasti taustoittavien tarinoiden myötä käydään läpi mestarin tuotantoa sen eri vaiheilta ja siinä ohella myös jälleenrakennuksen viihteen nousua ja historiaa.

Helismaan aktiiviura kesti 1940-luvun puolesta välistä vuonna 1965 aivan liian varhain tapahtuneeseen poismenoon. Yksi viimeisimmistä lauluista oli Aurinko laskee länteen, joka edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa Italiassa keväällä 1965 hieman Helismaan kuoleman jälkeen. Suutarin tyttären ja edellä mainitun väliin mahtuu todella paljon kaikenlaista; elokuvamusiikkia, musikaalisävelmiä, käännösiskelmiä. 5.10. konsertissa kuullaan mm. Päivänsäde ja menninkäinen, Neljän tuulen tiellä, Rakovalkealla, Balladi villistä lännestä, Vanha veräjä, Kaksi ystävää, Kulkuri ja joutsen, Hopeinen kuu, Heijastus ja Aurinko laskee länteen.

Iltakonsertin kesto on noin 1 tunti 50 minuuttia, sis. väliajan.

Konsertin ohjelmasta kuullaan lyhyempi versio vanhusten päiväkonsertissa samana päivänä 5.10. klo 13. Konsertin kesto on noin 1 tunti ja sen järjestää Kuopion kaupunginorkesteri yhteistyössä Kuopion vanhusneuvoston kanssa.

Iltakonserttikokonaisuus toteutetaan myös pe 6.10. Pieksämäen Poleenissa. Lisätietoja Poleenin www-sivuilta.

Liput 5.10. iltakonserttiin: 25 € / 20 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 10 € Kuopion kaupunginorkesterin syksyn 2023 kausikorttiasiakkaat (max. 2 etulippua / kausikortti, kausikorttiasiakkaiden etuliput vain Musiikkikeskuksesta). Liput 5.10. vanhusten päiväkonserttiin: 7 € / saattajat 2 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityspäivinä esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: