Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Rakastettu musiikkisatu Pekka ja susi julkaistaan verkkokonserttina 8.3.

Facebook Twitter

Julkaistu 05.03.2021 klo 13:23

Seikkailuun heittäytyvät teatterinjohtaja Tommi Auvinen ja Kuopion kaupunginorkesteri

Koko perhe voi heittäytyä mielikuvituksen, musiikin ja sadun maailmaan Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa maanantaina 8.3.2021 klo 18, jolloin orkesterin YouTube-kanavalla julkaistaan Sergei Prokofjevin musiikkisatu Pekka ja susi. Konsertti on toteutettu yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin kanssa: tarinaa konsertissa kertoo teatterinjohtaja Tommi Auvinen. Orkesteria johtaa kapellimestari Arturo Alvarado.

Rohkea poika, hullunkurinen lintu ja unelias ankka ja nälkäinen susi. Rakastettu ”Pekka ja susi” on orkesterisatu, joka on lumonnut lapsia ja lapsenmielisiä yli viiden sukupolven ajan. Venäläiseen kansansatuun pohjautuvassa tarinassa pieni poika löytää itsestään uskomatonta rohkeutta ja ottaa kiinni ilkeän suden apunaan mm. pieni neuvokas lintu sekä unelias ankka.

Jännittävä teos on opettavainen tarinaltaan mutta myös musiikillisesti: Sergei Prokofjevin musiikkisatu tuo orkesterisoittimet tutuksi viihdyttävän tarinan keinoin. Lintu on huilu, ankka on oboe, kissa on klarinetti, käyrätorvet ovat susia, Pekkaa esittävät jouset, isoisää fagotti ja metsästäjiä symboloivat rummut – jokaista sadun hahmoa kuvaa siis tietty soitin ja musiikillinen teema. Kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Arturo Alvarado.

Sergei Prokofjevin orkesterisadun ainoa ihmisääni on kertoja, jonka rooliin heittäytyy Tommi Auvinen, Kuopion kaupunginteatterin johtaja, ohjaaja ja näyttelijä.

Katariina Kummala, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja, toteaa: ”Pidän eri toimijoiden välistä yhteistyötä tärkeänä ja oli hienoa, että saimme teatterin kanssa toteutettua yhteisen projektin poikkeusoloista huolimatta. Ja vieläpä tällaisella koko perheen klassikkosisällöllä!”

Lasten ja lapsenmielisten ikioma verkkokonsertti on maksuton. Konsertin kesto on noin 30 minuuttia.

Musiikkisatu Pekka ja susi julkaistaan maanantaina 8.3.2021 klo 18 verkkokonserttina kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla: https://bit.ly/KuopionKaupunginorkesteri_verkkokonsertit sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla osoitteessa www.kuopionkaupunginorkesteri.fi. Verkkokonsertti on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kevätkauden loppuun saakka. Konsertti on toteutettu yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin kanssa ja sen taltiointi yhteistyössä Kuopion kaupungin mediapalvelujen ja Itä-Suomen yliopiston tuotantoyksikkö Kantin kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri julkaisee kevätkauden 2021 konsertteja sitä mukaa, kun korona-ajan yleisörajoitukset selviävät. Verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tiedotetaan tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Markkinointipäällikkö Sari Kauhanen, p. 044 718 2369, sari.kauhanen(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: