Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Pohjoinen luonto soi Kuopion kaupunginorkesterin ilmaiskonsertissa 18.11.

Facebook Twitter

Julkaistu 27.10.2021 klo 15:55

Jaakko Kuusisto ja Katariina Kummala esittelevät kevään ohjelmistoa ennen konserttia

Torstaina 18.11. klo 19 suuresta sinfoniaorkesterisoundista ja pohjoisen luonnon inspiroimasta musiikista pääsee nauttimaan laaja yleisö, kun Kuopion kaupunginorkesteri esiintyy ylikapellimestarinsa Jaakko Kuusiston johdolla Pohjoisen kutsu -ilmaiskonsertissa Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa. Konsertti myös livestriimataan orkesterin YouTube-kanavalle. Ohjelmassa ovat Einojuhani Rautavaaran linnuille ja orkesterille sävelletty Cantus Arcticus ja Jean Sibeliuksen herkkä Sinfonia nro 6. Ennen konserttia, klo 18 yleisölle esitellään ensi kevään ohjelmistoa.

Kuopion kaupunginorkesteri avaa oven ensi kevään 2022 ohjelmistoon kaikille avoimessa asiakastilaisuudessa to 18.11. klo 18 alkaen Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa. Orkesterin ensi kevään kausikonsertteja esittelevät ylikapellimestari Jaakko Kuusisto sekä Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja Katariina Kummala.

Ilta jatkuu Konserttisalin puolella Kuusiston johtamalla ilmaiskonsertilla Pohjoisen kutsu. Konsertissa soi pohjoinen sielunmaisema, jonka sävyjä kuvaamaan säveltäjät ovat ammentaneet inspiraatiota arktisesta luonnosta.

Cantus Arcticus on säveltäjä Einojuhani Rautavaaran vaikuttava teos, joka on sävelletty linnuille ja orkesterille. Teoksessa yhdistyvät luonto, mystiikka ja melankolia. Linnunäänet ovat kuin yksi soitin tai useita eri soittimia, jotka toimivat joko laulusolisteina tai yhtenä soitinryhmänä orkesterissa. Säveltäjä on jättänyt kapellimestarille vapauden musiikin ja lintusoitinten sovittamisessa toisiinsa. Illan laulutähtiä ovat mm. laulujoutsen, kurki, kuovi ja tunturikiuru.

Jean Sibelius on todennut kuudennesta sinfoniastaan, että se toi hänelle mieleen ensilumen tuoksun. Hän halusi tarjota ”annoksen puhdasta lähdevettä” vastapainona eurooppalaisten aikalaistensa Straussin ja Mahlerin prameileville orkesteriteoksille. Sibeliuksen mukaan ”teosta kannattavat pohjavirrat syvällä musiikin pinnan alla”. Kuudes sinfonia onkin enigmaattisen kaunis, herkkä ja lyyrinen teos, joka on jäänyt säveltäjän muiden sinfonioiden varjoon.

Orkesteri haluaa myös ulottaa konsertin niille, jotka eivät pääse paikan päälle eli konsertti striimataan livenä orkesterin YouTube-kanavalle. Striimattu konsertti on nähtävillä konserttipäivästä 1 kk ajan.

Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa. Konserttiin on vapaa pääsy, eikä siihen tarvitse noutaa lippuja etukäteen.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERIN SEURAAVAT KAUSIKONSERTIT:
11.11. Uusia tulkintoja
2.12. Kätketty aarre

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: