Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Perhekonsertissa nykytanssijat kääntävät arkiset tilanteet ylösalaisin

Facebook Twitter

Julkaistu 08.09.2017 klo 15:23

Tutut sävelmät soivat myös Kuopion kaupunginorkesterin vanhusten päiväkonsertissa

Kuopion kaupunginorkesterin perhekonsertissa keskiviikkona 20.9. klo 18 on tarjolla harvinaista herkkua, kun Kuopion Musiikkikeskuksen konserttilavalla nähdään sekä orkesteri että kaksi nykytanssijaa. Konsertissa klassisen musiikin tutut kappaleet kuljettavat Pauliina Aladinin ja Ville Nylénin arkisista tilanteista yllättäviin maailmoihin. Konsertti uusitaan torstaina 21.9. klo 13 vanhusten päiväkonserttina, ja sen näkee valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen myötä myös salillinen alueen 8-luokkalaisia.

Kuopion kaupunginorkesterin Mitenkäs tässä näin kävi? –perhekonsertissa 20.9. orkesterin ja nykytanssijoiden esitys vie yleisön vaihtelevalle matkalle kohtauksesta, tunnetilasta ja klassisen musiikin tyylilajista toiseen. Arkisista tilanteista kehkeytyy yllättäviä tapahtumia, joiden pienet yksityiskohdat heijastetaan lähikuviksi näyttämön valkokankaalle. Tutut musiikkikappaleet mm. Tšaikovskin Joutsenlammesta ja de Fallan Noidutusta rakkaudesta herättävät vahvoja mielikuvia ja tunnelmia yleisössä, mutta mitä tapahtuu, jos näyttämön tapahtumat kääntävätkin mielikuvat ylösalaisin? Kuopion kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Mikk Murdvee, ja tanssijoiden lisäksi konsertin solistina esiintyy viulisti Sanna Haverinen.

Esitys sopii koko perheelle perheen pienimmistä isovanhempiin, ja se toteutetaan 21.9. myös vanhusten päiväkonserttina, jossa otetaan pieni varaslähtö 1.-8.10. vietettävään Valtakunnalliseen vanhusten viikkoon. Ikäihmisten konsertin järjestävät yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion kaupungin kotihoito ja Kuopion kaupungin vanhusneuvosto. Konsertti tarjoaa mahdollisuuden tulla kuuntelemaan elävää orkesterimusiikkia myös sellaisille kuulijoille, joiden on vaikea päästä konserttiin ilman apua. Klo 13 järjestettävään konserttiin ovat tervetulleita myös nuoremman yleisön edustajat.

Syksyllä liikkeellä on kaikkien aikojen suurin ja nuorin joukko taidekriitikoita osana valtakunnallista Taidetestaajat-hanketta. Kaikki Suomen 8-luokkalaiset on kutsuttu ympäri maata taidelaitoksiin testaamaan, miltä taide tuntuu. Kuopiossa yläkoululaiset tutustuvat mm. Kuopion kaupunginorkesterin toimintaan Mitenkäs tässä näin kävi? –esityksen myötä. Lisätietoa: www.taidetestaajat.fi.

Liput Mitenkäs tässä näin kävi -perhekonserttiin: 38 € perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) / 16 € aikuiset / 6,50 € lapset alle 16v.

Liput Vanhusten päiväkonserttiin: 7 € / Saattajat 2 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23), palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), uusi palvelunumero: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) ma-la klo 9-19. Lisäksi Sokos Kuopio, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan.

eLiput 20.9. esitykseen
eLiput 21.9. esitykseen

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: