Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Palkittu virtuoosi Ronald Brautigam Schumannin pianokonserton tulkkina 16.9.

Facebook Twitter

Julkaistu 09.09.2021 klo 12:25

Kapellimestari Eugene Tzigane kokosi ohjelman Brahmsin ystävien teoksista

Torstaina 16.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalin estradille nousee useita palkintoja saanut pianovirtuoosi Ronald Brautigam, joka esiintyy Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertissa. Hän tulkitsee Robert Schumannin suositun pianokonserton kapellimestari Eugene Tziganen johdolla. Konsertin ohjelmassa soivat myös Joseph Joachimin Hamlet-alkusoitto ja Albert Dietrichin sinfonia d-molli.

Vuonna 1853 Düsseldorfissa tapasi toisensa läheisten ystävien joukko, johon kuuluivat säveltäjät Johannes Brahms ja Robert Schumann, viulisti Joseph Joachim sekä Schumannin oppilas Albert Dietrich. Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertti 16.9. esittelee näiden ”luokkaan ’53” kuuluneiden Brahmsin ystävien teoksia.

Ohjelman on koonnut kapellimestari Eugene Tzigane, joka on perehtynyt romantiikan ajan esityskäytänteisiin. ”Tämän tyylin kulmakiviä ja oman tulkintani keskeisimpiä piirteitä on musiikin rakennetta korostavien ja linjaavien tempomerkintöjen vapaampi noudattaminen. Tavoitteena ei ole tempon tarkka noudattaminen ja toteutuksen eleettömyys, toisin kuin modernissa musiikissa. Tässä tyylilajissa kullakin fraasilla on oma melodinen kulkunsa, oma luonteensa, jonka ydin ja tempo avautuvat intuitiivisesti”, Tzigane avaa.

Konsertin aloittaa Joachimin ohjelmallinen Hamlet-alkusoitto. Schumannin suositun pianokonserton a-molli tulkitsee virtuoosi Ronald Brautigam, yksi Hollannin arvostetuimmista muusikoista, jolle on myönnetty lukuisia palkintoja, kuten Hollannin musiikkipalkinto sekä 2010 kansainvälinen MIDEM Classical –palkinto parhaasta konserttolevytyksestä.  Konsertin päättävä Dietrichin sinfonia d-molli on huomion ansaitseva, hiomaton timantti.

Konsertin kesto on noin 1 tunti 45 minuuttia, sisältäen väliajan.

Liput 16.9. Virtuoso Brautigam -konserttiin: 33 € / 27 € / 11 € / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: