Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Paavali Jumppanen tulkitsee kaikki Beethovenin pianokonsertot kolmessa konsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 18.09.2020 klo 11:16

Jumppanen johtaa Kuopion kaupunginorkesteria koskettimiston äärestä 24.9.

Tulevina viikkoina Kuopion kaupunginorkesterin konserteissa kuullaan kaikki Ludwig van Beethovenin pianokonsertot mestarisäveltäjän 250-vuotisjuhlan kunniaksi. Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävissä konserteissa upeat pianokonsertot tulkitsee suurten teoskokonaisuuksien parissa ansioitunut pianisti Paavali Jumppanen. Hän myös johtaa ensimmäisen Pianisti ja säveltäjä –konsertin torstaina 24.9. klo 19 Beethovenin tapaan koskettimiston äärestä.

Kuopion kaupunginorkesterin Beethoven 250 vuotta: Pianisti ja säveltäjä –konsertissa 24.9. soivat mestarisäveltäjän pianokonsertot nro 1 C-duuri op. 15 ja nro 2 B-duuri op. 19. Beethoven sävelsi kaksi ensimmäistä pianokonserttoaan esitelläkseen wieniläisyleisölle kykyjään niin pianovirtuoosina kuin säveltäjänä. Hän esitti teoksia usein johtaen orkesteria ajan tyylin mukaan koskettimiston äärestä. Beethovenin ensimmäinen sinfonia oli vielä työn alla, mutta konsertissa kuultavilla pianokonsertoilla nuori mestari nousi jo siivilleen orkesterisäveltäjänä.

Konsertot esittävä Paavali Jumppanen on yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaispianisteista ja hän heittäytyy mielellään suurten teoskokonaisuuksien pariin. Jumppanen on myös suosittu kirjoittaja ja opettaja.

Klikkaa tästä to 24.9. klo 18.45 teosesittelyyn ja klo 19 LiveStream-konserttiin Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle.

Beethoven 250 vuotta -konserteista voi nauttia myös livestriimattuina verkkokonsertteina, jotka julkaistaan orkesterin YouTube-kanavalla: https://bit.ly/KuopionKaupunginorkesteri_verkkokonsertit sekä orkesterin www-sivuilla osoitteessa www.kuopionkaupunginorkesteri.fi. Kunakin konsertti-iltana ennen varsinaisen konsertin alkua näytetään videoitu teosesittely, jossa Paavali Jumppanen kertoo illan ohjelmasta. Verkkokonsertit ja videoesittelyt on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen viikon ajan. Beethoven 250 vuotta -konserttien striimaus toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

24.9. konsertin kesto noin 1 tunti 10 minuuttia, eikä siinä ole väliaikaa.

Muut Kuopion kaupunginorkesterin Beethoven 250 vuotta –konsertit alkusyksyn aikana ovat 30.9. Oma ääni ja 1.10. Keisarikonsertto. Kuopion Musiikkikeskuksessa kuullaan lokakuun alussa myös toinen Beethovenin teosten kokonaisesitys. 1.-4.10. Kamus-kvartetti ja Minna Lindgren esittelevät kaikki Beethovenin jousikvartetot Kamarimusiikkisalissa.

Ravintola Oodi palvelee asiakkaita ennen 24.9. konserttia. Tarjoilut suositellaan tilaamaan ennakkoon: www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut tai ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi / 045 187 4060.

Liput Beethoven 250 vuotta: Pianisti ja säveltäjä -konserttiin: 33 / 27 / 11 € / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: