Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Open Orchestra -konserteissa 13. ja 15.2. yleisö pääsee kokemaan musiikin lavalla orkesterin keskellä

Facebook Twitter

Julkaistu 07.02.2024 klo 16:00

Kuopion kaupunginorkesteri uniikki konserttielämys tarjoilee klassisen musiikin hittejä

Suosituksi ilmiöksi maailmalla ja Suomessakin noussut Open Orchestra toteutetaan tiistaina 13.2. klo 18 ja torstaina 15.2. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa. Ainutlaatuisen konserttielämyksen aikana yleisö pääsee kokemaan Kuopion kaupunginorkesterin soittaman musiikin Konserttisalin lavalla orkesterin keskellä kulkien ja kuunnellen. Kapellimestari Jukka Untamalan johdolla konserteissa soivat klassisen musiikin hittisävelet. Konsertit juontaa näyttelijä Lasse Forsgren.

Open Orchestrassa tiistaina 13.2. ja torstaina 15.2. yleisö pääsee kokemaan suuren orkesterin vaikuttavan soundin ja orkesteriteokset musiikin sisältä käsin. Lasse Forsgrenin juontamissa konserteissa päästään myös seuraamaan lähietäisyydeltä Kuopion kaupunginorkesterin muusikoiden sekä kapellimestari Jukka Untamalan työtä. Ainutlaatuisen konserttielämyksen aikana yleisö voi liikkua vapaasti lavalla muusikoiden keskuudessa musiikin ympäröidessä kuulijat joka puolelta. Musiikin tunnelmaa korostaa näyttävä valaistus.

Ohjelmassa on klassisen musiikin hittisäveliä, jotka vievät yleisön eri tunnetiloihin ja äänimaailmoihin. Konserteissa kuullaan mm. Erkki Melartinin Juhlamarssi, Edward Elgarin kaunis Nimrod-osa Enigma-variaatioista, Andrea Tarrodin mielikuvituksellinen Camelopardalis sekä osia Beethovenin, Sibeliuksen ja Dvořakin sinfonioista.

Puolet konsertista kuunnellaan ilman istumapaikkaa, seisten ja kävellen orkesterin keskuudessa. Toinen puolisko istutaan paikkanumeroidussa katsomossa permannolla. Paikan vaihto tapahtuu väliajalla. Yleisöä ohjeistetaan tarkemmin paikan päällä. Esityksen erityisen toteutuksen vuoksi kumpaankin esitykseen on rajoitetusti paikkoja myynnissä. Konserttisalissa on siirtymiä lavalle ja sieltä pois portaita pitkin. Konsertti ei sovellu alle kouluikäisille tai liikuntarajoitteisille.

Open Orchestra -konseptin on alun perin kehittänyt Kööpenhaminan filharmonikot, ja Suomessa konseptin on aiemmin toteuttanut Turun filharmoninen orkesteri.

Kesto noin 1 tunti 20 minuuttia, sis. väliajan.

Open Orchestrasta järjestetään myös kaksi lyhyttä maistiaista Kuopion Musiikkikeskuksen Avoimien ovien päivänä 15.2. klo 12.00 ja klo 13.30. Päiväkonsertteihin on vapaa pääsy, ja niihin otetaan yleisöä rajoitettu määrä, ei ennakkovarauksia. Kesto noin 30 minuuttia.

Liput Open Orchestra -konsertteihin 13.2. klo 18 ja 15.2. klo 18: 15 € aikuiset / 4 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 10 € kevään kausikorttiasiakkaat (max. 2 etulippua / kausikortti, etulippujen lunastus vain Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta). Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 13-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Lippupisteen myyntipisteet kautta maan sekä R-kioskit (vain lunastus varausnumerolla). eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

Kuopion kaupunginorkesterin seuraavat konsertit:
29.2. Vehreitä maisemia -kausikonsertti
14.3. Barokkia kevään korvalla -kausikonsertti

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: