Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Oopperatähti Karita Mattila Kuopion kaupunginorkesterin solistina 2. ja 3.9.

Facebook Twitter

Julkaistu 26.08.2021 klo 11:19

Konserteissa soivat Jaakko Kuusiston uudet orkestroinnit Sibeliuksen yksinlauluista

Maailman kysytyimpiin dramaattisiin sopraanoihin kuuluva Karita Mattila saapuu Kuopion kaupunginorkesterin solistiksi konsertteihin torstaina 2.9. klo 19 ja perjantaina 3.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa. Hän tulkitsee konserteissa Jean Sibeliuksen yksinlauluja. Orkesteria johtaa ja uudet orkestroinnit yksinlauluista on tehnyt ylikapellimestari Jaakko Kuusisto.

Oopperatähti Karita Mattila on menestyksekkään uransa aikana esiintynyt maailman merkittävimmissä konserttitaloissa ja oopperaproduktioissa, ja on edelleen yksi kysytyimmistä dramaattisista sopraanoista maailmassa. Mattila tulkitsee Kuopiossa Jean Sibeliuksen yhdeksän yksinlaulua yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Jaakko Kuusisto, joka on myös tehnyt näihin rakastettuihin lauluihin uudet orkestroinnit. Sibeliuksen yksinlaulujen sovitustyön on mahdollistanut Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuki.

Jaakko Kuusiston yhteistyö Karita Mattilan kanssa Sibeliuksen laulujen parissa sai alkusysäyksen muutama vuosi sitten Oulun musiikkijuhlilla. ”Kerroin intressistäni laatia sovituksia lauluihin, ja toivoin Karitaa ensiesityksen solistiksi. Hän oli heti mukana”, Kuusisto avaa. ”Ajatuksena oli, että valikoima muodostaisi täysimittaisen ja toimivan konserttikokonaisuuden. Se sisältää niin enemmän kuin vähemmänkin tunnettuja, suuria ja pieniä lauluja. Rypäs on myös kielellisesti yhtenäinen.”

Konserttien alkusoittoa, Jean Sibeliuksen Pohjolan tytärtä ja päätösnumeroa, Uuno Klamin Kalevala-sarjaa yhdistävät kalevalaiset aiheet. Pohjolan tyttäreen liittyvässä Kalevalan runossa Väinämöinen yrittää vietellä korkeuksissa kultakangasta kutovaa Pohjolan tytärtä, mutta kompastuu mahdottomiin tehtäviin. Klamin Kalevala-sarjan osissa, kuten Maan synnyssä, Kevään oraassa ja Sammon taonnassa esillä ovat niin sotaisuus, herkkyys kuin riemukin.

Konsertit järjestään viranomaisohjeiden mukaan. Salin 1050:stä paikasta käytössä on 697 paikkaa. Yleisöä pyydetään huomioimaan, että pääsylippuun merkitty istumapaikka esityksessä voi muuttua. Henkilökunta ohjeistaa yleisöä tarkemmin paikan päällä. Musiikkikeskuksen turvallisuuskäytännöt löytyvät Kuopion Musiikkikeskuksen www-sivuilta. Asiakkaita suositellaan varaamaan väliaikatarjoilut ennakkoon osoitteesta www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut tai sähköpostitse: ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi / puh. 045 187 4060.

Liput Karita Mattila -konsertteihin 2.9. ja 3.9.: 55 € permanto / 45 € parvet, eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 40 € Kuopion kaupunginorkesterin kausikorttiasiakkaat perjantain konserttiin / 25 € lapset alle 16v ja opiskelijat. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Kuopion kaupunginorkesterin 4+1 KAUSIKORTTEJA syksyn Kausikonsertteihin voi lunastaa 8.9.2021 saakka. Myös kertaliput kaikkiin orkesterin syksyn konsertteihin ovat myynnissä. Kertalippujen ja kausikorttien myynti: mm. Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa (avoinna ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä) sekä Lippupisteen verkkokauppa ja myyntipisteet (mm. Sokos Kuopio).

Ajantasaiset ohjelmatiedot löytyvät Kuopion kaupunginorkesterin www-sivuilta. Muutokset ovat mahdollisia.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: