Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Ohjelmanmuutos Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa 18.3.

Facebook Twitter

Julkaistu 17.03.2021 klo 10:30

Sallisen laulusarjan sijaan kuullaan Schumannin Alkusoitto ja finaali

Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertin to 18.3. klo 19 ohjelmaan on tullut muutos. Mezzosopraano Annastiina Tahkola ei esiinny konsertissa sairastumisen vuoksi, ja Aulis Sallisen Neljä laulua unesta -sarjan sijaan konsertissa kuullaan Robert Schumannin Alkusoitto ja finaali. Konsertin solistina nähdään pianisti Emma Koponen, joka tulkitsee Johannes Brahmsin ensimmäisen pianokonserton. Orkesteria johtaa kapellimestari Ville Matvejeff.

Kuopion kaupunginorkesterin livestriimatun verkkokonsertin 18.3. ohjelma muuttuu. Mezzosopraano Annastiina Tahkola ei esiinny konsertissa sairastumisen vuoksi – kyseessä ei ole koronavirus. Konsertin aloittaa Robert Schumannin Alkusoitto ja finaali. Teos on valoisa ja kepeä, jossa kuitenkin on Schumannille tuttua runollista ilmaisua.

Havaittuaan nuoren Johannes Brahmsin nupullaan olevan musiikillisen nerouden, Robert Schumann ja hänen pianistivaimonsa Clara ottivat Brahmsin suojatikseen. Robertista ja Johanneksesta tuli hyviä ystäviä ja koko kolmikosta läheisiä aina Schumannin ennenaikaiseen kuolemaan saakka. Konsertin päättää Johannes Brahmsin ensimmäinen pianokonsertto, josta on muodostunut konserttokirjallisuuden kulmakivi.

Konsertin solistina esiintyy Kuopiosta uralleen ponnistanut pianisti Emma Koponen. Michiganin yliopistosta valmistuneen Koposen pianonsoiton opiskelun alkuvaiheet sijoittuvat Kuopion konservatorioon. Kuopion kaupunginorkesterin konsertti on myös Emma Koposen diplomitutkinto Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

To 18.3. klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Kohtaamisia unessa ja elämässä –verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla.  Verkkokonsertti on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kevätkauden loppuun saakka. 18.3. konsertin taltiointi toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri julkaisee kevätkauden 2021 konsertteja sitä mukaa, kun korona-ajan yleisörajoitukset selviävät. Verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tiedotetaan tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: