Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Nuoret taiturit estradilla 26.8. Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 24.08.2020 klo 11:57

Konsertti osa I-Han Fun kapellimestaritutkintoa

Kuopion kaupunginorkesteri käynnistää syyskauden toimintansa livestriimatulla verkkokonsertilla keskiviikkona 26.8. klo 19, jolloin Kuopion Musiikkikeskuksen estradille nousevat nuoret taiturit. Orkesteria johtaa kapellimestaridiplominsa konsertissa suorittava I-Han Fu, ja viulusolistina taituroi viimeisimmässä Kuopion viulukilpailussa 2. palkinnon saanut Essi Höglund. Konsertissa soivat Schumannin 4. sinfonia ja Dvořakin viulukonsertto.

Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle livestriimatun Nuoret taiturit –verkkokonsertin 26.8. aloittaa Antonín Dvořakin suosituimpiin teoksiin lukeutuva Viulukonsertto a-molli op. 53. Solistin lyyrisen osuuden slaavilaisine melodioineen tulkitsee Kuopion XIII kansallisessa viulukilpailussa vuoden alussa toisen palkinnon voittanut viulisti Essi Höglund. Viime vuosina hän on esiintynyt ahkerasti eri kamarimusiikkifestivaaleilla ja mm. Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin solistina.

Verkkokonsertin toisena teoksena kuullaan Robert Schumannin Sinfonia nro 4 d-molli op. 120, jonka musiikki tulvii tuttuja melodioita ja virtaa yhtenä kokonaisuutena alusta loppuun. Schumann sävelsi romantiikan ajan dramaattisen teoksen jo ensimmäisen sinfoniansa jälkeen. Konsertin johtavan I-Han Fun kapellimestariopintoja päästiin seuraamaan viime keväänä ensi-iltansa saaneen Orkesterin edessä –dokumenttielokuvan myötä, ja nyt Taideyliopisto Sibelius-Akatemian opinnot huipentuvat kapellimestaridiplomin suorittamiseen kaupunginorkesterin konsertissa. I-Han Fu toimi RSO:n avustavana kapellimestarina kaudella 2017-2018 ja on sen jälkeen johtanut useita orkestereita Suomessa ja Euroopassa.

Klikkaa tästä ke 26.8. klo 19 LiveStream-konserttiin Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle.

Nuoret taiturit -verkkokonsertti julkaistaan Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla osoitteessa https://bit.ly/KuopionKaupunginorkesteri_verkkokonsertit ja Kuopion kaupunginorkesterin www-sivuilla osoitteessa www.kuopionkaupunginorkesteri.fi. Konsertti on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla myös jälkikäteen. 26.8. konsertti toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: