Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Nokkahuiluguru Eero Saunamäki Kuopion kaupunginorkesterin solistina 12.11.

Facebook Twitter

Julkaistu 05.11.2020 klo 15:34

Konsertissa juhlistetaan Suomen Säveltäjien ja Beethovenin juhlavuotta

Kuopion kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 12.11. klo 19 yhdistyvät Suomen Säveltäjien 75-vuotisjuhlat sekä Beethovenin 250-vuotisjuhlavuosi. Konsertin solistiksi Kuopion Musiikkikeskukseen saapuu nokkahuiluguru Eero Saunamäki, joka esittää hänelle sävelletyn Jukka Tiensuun konserton. Ohjelmassa soivat kapellimestari Tomas Djupsjöbackan johdolla myös Beethovenin neljäs sinfonia ja Joan Towerin Chamber Dance.

Säveltäjien juhlat –konsertin to 12.11. aloittaa Joan Towerin intiimejä sooloja ja suuria äänivalleja yhdistelevä Chamber Dance vuodelta 2006. Säveltäjän mukaan teoksessa on tärkeää, että muusikot ovat tanssijoiden tapaan yhteydessä toisiinsa, antavat johtajuuden vaihtua muusikolta toiselle ja viedä teoksen osuuksia eteenpäin.

Monipuolinen nokkahuiluguru ja Linnan juhlilla Kaartin Combon solistinakin tutuksi tullut Eero Saunamäki on tuonut nokkahuilua esille uudella tavalla ja esittää tässäkin konsertissa varta vasten hänelle sävellettyä musiikkia. Vastikään Sibelius-palkinnon saanut Jukka Tiensuu sävelsi Appo-nokkahuilukonserton Saunamäelle vuonna 2017. Konsertossa esiin tulevat mm. suomalainen luonto ja erilaiset efektiäänet niin nokkahuilun kuin orkesterinkin tuottamina. Saunamäki on kantaesittänyt yli 30 nokkahuiluteosta.

Väliajan jälkeen päästään jälleen nauttimaan mestarisäveltäjä Ludwig van Beethovenin musiikista Beethoven 250v -juhlavuoden kunniaksi. Säveltäjän teoksista vuorossa on juhlava neljäs sinfonia kapellimestari Tomas Djupsjöbackan johdolla.

Ennen konsertin alkua, klo 18.45 Konserttisalissa on taiteilijatapaaminen, jossa Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja Katariina Kummala haastattelee Suomen Säveltäjät ry:n puheenjohtaja Antti Auvista ja solisti Eero Saunamäkeä.

To 12.11. klo 18.45 taiteilijatapaaminen ja klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

12.11. konsertista voi nauttia myös livestriimattuna verkkokonserttina, joka julkaistaan orkesterin YouTube-kanavalla sekä orkesterin www-sivuilla. Myös klo 18.45 alkava taiteilijatapaaminen striimataan. Verkkokonsertti ja taiteilijatapaaminen ovat katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen viikon ajan. 12.11. konsertin striimaus toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Konsertin kesto noin 1 tunti 40 minuuttia sisältäen väliajan. Konserttisaliin otetaan edelleen yleisöä max. 300 henkilöä. Turvavälejä ja hygieniakäytäntöjä koskevat ohjeistukset ovat edelleen voimassa – lisäksi asiakkaita suositellaan käyttämään maskia Kuopion Musiikkikeskuksen tapahtumissa. Ravintola Oodi palvelee asiakkaita ennen konserttia ja sen väliajalla. Tarjoilut suositellaan tilaamaan ennakkoon osoitteessa www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut tai ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi / 045 187 4060.

Liput Säveltäjien juhlat –konserttiin suositellaan lunastamaan ennakkoon:

33 / 27 / 11 € / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti:

Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm). Kuopio Info (alatorin kauppakeskus Apaja) ma klo 9-17, ti-to klo 9-16, pe klo 9-15. Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippu.fi-verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: