Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Naapurimaiden nuoret tähdet Kuopion kaupunginorkesterin vieraina

Facebook Twitter

Julkaistu 10.01.2019 klo 13:19

Solistina Skandinavian kysytyimpiin sellisteihin kuuluva Amalie Stalheim

Kuopion kaupunginorkesterin kevätkauden konserttitarjonnan avaa Brahms ja Barber –konsertti torstaina 17.1. klo 19, jolloin Kuopion Musiikkikeskuksen estradille nousee kaksi naapurimaidemme arvostettua nuoren polven taiteilijaa. Orkesteria johtaa virolainen Risto Joost, ja Samuel Barberin sellokonserton tulkitsee norjalainen Amelie Stalheim. Konsertissa kuullaan myös mm. virolaista musiikkia Lepo Sumeralta.

Kevään ensimmäisen sinfoniakonsertin aloittaa virolaisen Lepo Sumeran (1950-2000) Musiikkia kamariorkesterille. Teosta voidaan pitää pienimuotoisena huilukonserttona, ja sen huilusoolon soittaa orkesterin huilun äänenjohtaja Päivi Väisänen. ”Lepo Sumeran musiikkia ei välttämättä tunneta Suomessa kovin hyvin, niinpä valitsin hänen musiikkiaan tähän ohjelmaan ikään kuin kulttuurivaihdon hengessä”, sanoo konsertin kapellimestari Risto Joost.

Konsertti jatkuu Samuel Barberin (1910-1981) kauniilla ja solistiosuudeltaan vaativalla sellokonsertolla. Konserton kolmesta osasta ensimmäinen ja viimeinen ovat virtuoosisia ja nopeita. Hidas keskimmäinen osa on näyte Barberin ällistyttävästä kyvystä luoda musiikillista kauneutta. Konserton solisti Amalie Stalheim on vuoden 2018 Ruotsin Kuninkaallisen musiikkiakatemian Vuoden solisti -kilpailun voittaja. Hän on nopeasti noussut kysytyimpien nuorten sellosolistien joukkoon Skandinaviassa.

Konsertin päättää Johannes Brahmsin (1833-1897) vakuuttava ensimmäinen sinfonia Risto Joostin johdolla. Joost kuuluu Viron nuoren polven kansainvälisiin kapellimestaritähtiin ja on valmistunut musiikin maisteriksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Joostin aikataulua täyttävät mm. Norjan kansallisooppera, useat saksalaisen kielialueen orkesterit ja Helsingin kaupunginorkesteri. Hänelle on myönnetty Viron Kulttuurirahaston musiikkipalkinto ja Viron tasavallan Nuori kulttuurivaikuttaja -palkinto.

Ennen konserttia klo 18.30 järjestetään Valohallissa kaikille avoin taiteilijatapaaminen, jossa haastateltavina ovat illan kapellimestari Risto Joost sekä orkesterin käyrätorven varaäänenjohtaja Tuomas Setälä.

Liput Brahms ja Barber -konserttiin: 33 / 27 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: