Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Monilahjakkuus Taavi Oramo verkkokonsertin kapellimestarina ja solistina 25.3.

Facebook Twitter

Julkaistu 19.03.2021 klo 09:12

Kuopion kaupunginorkesteri esittää Berliozin ja Schubertin kauniita melodioita

Kuopion kaupunginorkesterin Taavi ja romantiikan jättiläiset –verkkokonsertissa torstaina 25.3. klo 19 soivat romantiikan ajan tunteikkaat sävelet. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista livestriimatussa konsertissa orkesteria johtaa musiikin monitaituri Taavi Oramo, joka toimii myös tenorisolistina Hector Berliozin laulusarjassa Kesäyöt. Konsertin päättää Franz Schubertin Keskeneräinen sinfonia.

Kuopion kaupunginorkesterin Taavi ja romantiikan jättiläiset –verkkokonsertin 25.3. aloittaa Hector Berliozin Kesäyöt-laulusarja, joka on yksi romantiikan kauden esitetyimmistä lauluteoksista. Laulusarjan nimi on saanut innoituksensa Shakespearen samannimisestä komediasta, mutta tekstit perustuvat säveltäjän maanmiehen, ranskalaisen Théophile Gautierin runoihin. Mm. loistokkaiden sointivärien luojana ja kumouksellisena romantiikan ajan jättiläisenä tunnettu Berlioz esittelee laulusarjassaan herkkiä tunnelmakuvia ja kaunislinjaisia melodioita. Les Nuits d’ete kertoo rakkauden syttymisestä, rakastetun kuolemasta ja uuden ihastuksen löytymisestä. Teoksen laulutekstit löytyvät kaupunginorkesterin www-sivuilta.

Sarjan tenorisolistina laulaa Taavi Oramo, joka myös toimii konsertin kapellimestarina. Oramon toiminta musiikkikentällä onkin hyvin monipuolista, ja hänet on nähty kapellimestarin, laulajan, elektronisen musiikin esittäjän, klarinetistin ja tuottajan rooleissa Suomessa ja Euroopassa. Oramon johdolla konsertin päättää Franz Schubertin Keskeneräinen sinfonia nro 8, joka on myös yksi säveltäjän suosituimmista luomuksista. Schubert tarjoilee nerokkaita harmonioita ja mieleenpainuvia melodioita sinfoniassaan, jonka kaksi osaa muodostavat sellaisenaankin täysipainoisen kokonaisuuden.

To 25.3. klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Taavi ja romantiikan jättiläiset -verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla.  Konsertin alussa näytetään Taavi Oramon teosesittelyvideo illan teoksista. Tämä verkkokonsertti sekä muut alkuvuoden 2021 maksuttomat livestriimit tai konserttitallenteet ovat katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kevätkauden loppuun saakka. 25.3. konsertin taltiointi toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri julkaisee kevätkauden 2021 konsertteja sitä mukaa, kun korona-ajan yleisörajoitukset selviävät. Verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tiedotetaan tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: