Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Minnan päiviä vietetään 17.3.-19.3. Kuopiossa

Facebook Twitter

Julkaistu 14.03.2023 klo 15:10

Kaupunginorkesterin pienyhtye esiintyy Kuopion kauppahallissa – Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetään Pohjois-Savon kulttuurifoorumi ja Vahtivuoren kamariorkesterin konsertti

Minna Canthin ja tasa-arvon päivää juhlitaan Kuopiossa 17.-19.3. Minnan päivien ohjelmassa on mm. Kuopion kaupunginorkesterin jousiduon esiintyminen Kuopion kauppahallissa lauantaina 18.3. klo 12. Duossa soittavat Eeva Vesamäki, viulu ja Anfisa Troitskaia, alttoviulu. Ohjelmassa on mm. Jean Sibeliuksen, Nils-Eric Fougstedtin ja Heikki Aaltoilan musiikkia sekä W.A. Mozartin oopperasovituksia.

Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävä Pohjois-Savon kulttuurifoorumi kokoaa kulttuurin ja luovien alojen kentän toimijoita yhteen perjantaina 17.3. Lauantaina 18.3. klo 14 Vahtivuoren kamariorkesteri esittää Minna salongissa vierailleiden säveltäjien musiikkia Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa.

Lisäksi Minnan päivien ohjelma sisältää niin traditioksi muodostuneet Minna Canthin patsaan seppelöinnin, haudalla käynnin kuin uutta, ajankohtaista ohjelmaa. Luvassa mm. 18.3. Minnan Puijo patikointi sekä 19.3. pääjuhla Kuopion kaupungintalolla ja avoimet ovat Kanttilassa. Koko ohjelma löytyy Kanttilan www-sivuilta.

MINNA CANTH JA TASA-ARVO -tilaisuus järjestetään 19.3. klo 11.30-15 Kuopion kaupungintalolla. Toiselta kantilta – Minna Canth liikenaisena (v. 2004) on professori emeritus Ilkka Nummelan kirjoittama tietokirja. Teos avaa mielenkiintoisesti Minna Canthia, joka on tullut tunnetuksi kirjailijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Perheensä elatuksen ja kuuluisan salonkinsa rahoituksen hän hankki leskeksi jäätyään kauppiaana. Kirjassa luodaan kuva Minna Canthin urasta kauppiaana hänen julkaistujen kirjeidensä sekä lukuisten yritysarkistojen ja muiden taloushistoriallisten lähteiden avulla.

Tapahtumassa tasa-arvosta ja Minna Canthista ovat keskustelemassa näyttelijä Sohvi Roininen, Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Anni Mikkelsson ja Minna Canthin talo ry:n puheenjohtaja Atso Almila. Tapahtumassa esitellään myös Kanttilan suunnitelmia, verkostotyötä Suomen ja eurooppalaisten residenssitoimijoiden kanssa ja esitellään naishistoriasta kertovan valtakunnallisen museon suunnitelmia.

Tapahtumassa jaetaan 25 kappaletta Toiselta kantilta – Minna Canth liikenaisena -kirjaa ilmaiseksi. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu klo 11.30 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta vapaaehtoinen kannattajamaksu 10 €. Lipun voi ostaa ovelta tai verkkokaupasta.

KANTTILA KUNTOON!

Kanttila on korjaushanke, missä vanhaa rakennuskantaa muutetaan kulttuurin käyttöön. Kanttilan on kirjailijan ja vahvan yhteiskunnallisen vaikuttajan, Minna Canthin (1844-1879) entinen koti- ja liiketila. Kanttilan tavoitteena on toimia Minnan henkisen perinnön vaalijana ja elävänä kulttuurikeskuksena. Suurelle yleisölle Kanttila tarjoaa upean kulttuurikohteen, Minnan kahvilan ja puodin sekä alati kiinnostavaa kulttuuriohjelmaa ympäri vuoden.

Minnan päivät tapahtumaan voi ostaa kannattajalipun verkkokaupasta.

Hanketta voi myös tukea liittymällä kannattajajäseneksi tai lahjoittamalla, yhdistyksellä on rahankeräyslupa RA 1061/2021.

Lisätiedot: Minna Canthin talo ry, Kanttila, Minna Canthin katu 22, 70100 Kuopio, info(at)minnacanth.fi | p. 040 538 3823
www.kanttila.fi | www.facebook.com/minnacanthintalo

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: