Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Lemminkäis-sarja soi Kuopion ja Mikkelin kaupunginorkesterien suurkokoonpanolla 8.9.

Facebook Twitter

Julkaistu 01.09.2021 klo 15:07

Elgarin sellokonserton solistina RSO:n soolosellisti Tuomas Lehto

Keskiviikkona 8.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa nautitaan suurkokoonpanon soinnista, kun Kuopion ja Mikkelin kaupunginorkesterit esittävät yhdessä Sibeliuksen suositun Lemminkäis-sarjan kapellimestari Erkki Lasonpalon johdolla. Konsertin solistiksi nousee sellisti Tuomas Lehto, joka tulkitsee Elgarin kauniin ja intensiivisen sellokonserton. Konsertti kuullaan myös torstaina 9.9. konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa, Mikkelissä.

Lemminkäinen-konsertissa 8.9. voimansa yhdistävät Kuopion ja Mikkelin kaupunginorkesterit. Kokoonpanoa johtaa Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo. Kansalliseepokseemme Kalevalaan pohjaavan Jean Sibeliuksen Lemminkäis-sarjan osat Tuonelan joutsen ja Lemminkäisen paluu ovat olleet orkesterien suuressa suosiossa kantaesityksestään saakka. Nyt suurkokoonpanon esittämänä kuullaan koko sinfoninen runoelma sisältäen myös esityskiellosta vuonna 1954 vapautuneet kaksi muuta osaa.

Edward Elgarin sellokonserton solistiksi konserttiin saapuu RSO:n 1. soolosellisti Tuomas Lehto, joka esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona ympäri maailmaa. Elgarin viimeiseksi täysmittaiseksi orkesterikappaleeksi jäänyt mestariteos hurmaa intensiivisellä melankoliallaan ja kauneudellaan, tarjoaa mietiskeleviä sävyjä ja tuo lohdutusta.

Konsertti kuullaan to 9.9. myös Mikkelissä, konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa.

Liput 8.9. Lemminkäinen-konserttiin: 33 € / 27 € / 11 € / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Kuopion kaupunginorkesterin 4+1 KAUSIKORTTEJA syksyn Kausikonsertteihin voi lunastaa 8.9.2021 saakka, ja niitä on avattu lisää myyntiin suuren kysynnän vuoksi. Myös kertaliput kaikkiin orkesterin syksyn konsertteihin ovat myynnissä.

Kertalippujen ja kausikorttien myynti: mm. Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa (avoinna ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä) sekä Lippupisteen verkkokauppa ja myyntipisteet (mm. Sokos Kuopio).

Ajantasaiset ohjelmatiedot löytyvät kaupunginorkesterin www-sivuilta. Muutokset ovat mahdollisia.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: