Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Leikillistä musiikkia Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 22.11.2019 klo 11:13

Suomen ensiesityksen solistina saksofonisti Amy Dickson

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonserttia torstaina 28.11. klo 19 leimaa leikillisyys. Clauden Debussyn Children’s Cornerissa ja Georges Bizet’n teoksessa Jeux d’enfants kuuluvat lasten leikit. Suomen ensiesityksenä kuultava James MacMillanin saksofonikonsertto pohjaa skottilaisiin kansantansseihin. Solistina Kuopion Musiikkikeskuksessa toimii maailmalla palkittu saksofonisti Amy Dickson, ja orkesteria johtaa kapellimestari Dylan Corlay.

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertin 28.11. aloittaa Philip Glassin kolmas sinfonia (1995), jonka alku vaikuttaa miltei leikinlaskulta. Minimalistina tunnettu, tuottelias Glass on ollut taidemusiikkisäveltäjäksi poikkeuksellisen suosittu. Illan solistille Amy Dicksonille kirjoitettu konsertto sopraanosaksofonille ja jousille (2017) antaa näytteen säveltäjä James MacMillanin rakkaudesta skotlantilaiseen musiikkitraditioon. “MacMillanin konserttoa – sen perinteisiä tansseja ja uskomattoman kaunista, vaikuttavaa toista osaa – on hauska soittaa. Solistin osuus panee instrumentin koetukselle, mutta se on sujuvasti kirjoitettu ja korostaa soittimen vahvuuksia”, Dickson kertoo. Australialainen saksofonisti Dickson on kunnostautunut mm. uuden musiikin tilaajana. Myös Lontooseen asettuneen muusikon Sonylla julkaisemat levytykset ovat olleet menestyksiä.

Väliajan jälkeen kuultava Debussyn sarja Children’s Corner (1908) on omistettu säveltäjän tyttärelle. Vaikka sarjan osia onkin nimetty hellästi nukkejen ja Jimbo-leluelefantin mukaan, Debussy näki lapsuuden myös symbolismin hengessä. Hänelle nuken sielu oli mystinen, se ei välittänyt ”humpuukista, jota niin monet ihmissielut kestävät”. Bizet’n Jeux d’enfants eli Lasten leikkejä (1871) on sävelletty alun perin kahdelle pianolle. Bizet’n siitä orkestroimat viisi kappaletta ovat värikäs tunnelmien kavalkadi. ”Olen todella iloinen, että saan johtaa tämän ohjelman Kuopiossa. Children’s Corner edustaa minulle paluuta lapsuuteen. Bizet ja Jeux d’enfants henkäilevät samaa keveyttä ja raikkautta”, hehkuttaa illan kapellimestari, vuoden 2015 Jorma Panula -kapellimestarikilpailun voittanut Dylan Corlay.

Ennen konserttia klo 18.30 järjestetään Valohallissa kaikille avoin taiteilijatapaaminen, jossa avataan illan konsertin taustoja.

Liput Sinfonisesti leikitellen -konserttiin: 33 / 27 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Kuopion kaupunginorkesterin kevään 2020 kausikorttimyynti alkaa 25.11. ja loppuu 10.1.2020. Syksyn 2019 kausikorttiasiakkaiden etuosto-oikeus vakiopaikoilleen 13.12. saakka. Hinnat: 220 € perushinta / 179 € eläkeläiset / 73 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm). Kuopio Info kauppakeskus Apaja, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: