Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Lauri Porran meditatiivinen teos vie kuulijat metsään, rantaan ja mökille 12.5.

Facebook Twitter

Julkaistu 10.05.2021 klo 14:21

8-luokkalaiset Taidetestaajat Kuopion kaupunginorkesterin vieraina tällä viikolla

Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa keskiviikkona 12.5. klo 19 koetaan basisti-säveltäjä Lauri Porran meditatiivinen teos Cabins & Hideouts (Mökkejä ja piilopaikkoja), jonka äänimaisema kuljettaa kuulijat luontoon ja kesämökille. Orkesteriversion ensiesityksen kuulevat tällä viikolla myös 8-luokkalaiset Taidetestaajat, jotka vierailevat kaupunginorkesterin luona Kuopion Musiikkikeskuksessa koulutoimintansa puitteissa.

Keskiviikkona 12.5. Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavan kautta koetaan meditatiivinen oleskelukonsertti, joka vie kuulijan metsään, järven rantaan ja kesämökille. Lauri Porran alun perin jousikvartetille säveltämä teos Cabins & Hideouts kuullaan nyt sovitettuna jousille, puhaltajille ja lyömäsoittajalle.

Porra on vanginnut teoksen äänimaailmaan mökillä, metsän keskellä koetun tunnelman. Cabins & Hideouts kuvaa noin tunnin aikana vuorokauden pituisen kaaren aamusta yöhön ja seuraavaan auringonnousuun.  Konsertin ja äänikylvyn yhdistelmässä kuullaan orkesterisoitinten lisäksi luonnon ääniä, kuten peipon ja kuikan laulua. Teoksessa on myös improvisatorisia elementtejä.

Lauri Porra (s. 1977) on säveltäjä ja muusikko, joka tunnetaan säveltäjänä niin sinfoniaorkesteriteoksistaan kuin useisiin elokuviin säveltämästään musiikista. Hänen orkesteriteoksiaan ovat esittäneet mm. RSO, Sinfonia Lahti, Turun filharmoninen orkesteri ja Trondheimin sinfoniaorkesteri. Muusikkona Porra tunnetaan niin Stratovariuksen kuin oman Flyover Ensemblensa basistina. Cabins & Hideouts –teoksessa Porra soittaa basson lisäksi pianoa ja zhengruania, käyttää elektroniikka ja liidaa orkesteria.

Porran teoksen rauhoittavasta äänimaailmasta pääsevät tällä viikolla nauttimaan Pohjois-Savon 8-luokkalaiset Taidetestaajat, jotka vierailevat Kuopion kaupunginorkesterin luona osana koulutoimintaa. Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Taidetestaajat-hanke vie kaikki Suomen 8-luokkalaiset taidevierailuille eri kohteisiin. Hanketta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tällä kaudella koulukohtaisille vierailuille Kuopion kaupunginorkesterin luo saapuu oppilaita kolmesta koulusta. Vierailut järjestetään koulujen noudattamien korona-ajan turvallisuuskäytäntöjen mukaisesti.

Lauri Porra: Cabins & Hideouts -verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla.  Konsertin alussa nähdään myös Lauri Porran videoesittely teoksesta. Tämä verkkokonsertti on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen elokuun 2021 loppuun saakka. 12.5. konsertin taltiointi toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri julkaisee kevätkauden 2021 konsertteja sitä mukaa, kun korona-ajan yleisörajoitukset selviävät. Verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tiedotetaan tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: