Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopiosta ponnistaneet solistit dramaattisen musiikin tulkkeina 18.3.

Facebook Twitter

Julkaistu 15.03.2021 klo 16:02

Mezzosopraano Annastiina Tahkola ja pianisti Emma Koponen estradilla Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa

Kuopion kaupunginorkesterin Kohtaamisia unessa ja elämässä –verkkokonsertissa torstaina 18.3. klo 19 estradille nousevat Kuopiosta ponnistaneet solistit, mezzosopraano Annastiina Tahkola ja pianisti Emma Koponen. He tulkitsevat Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista livestriimatussa verkkokonsertissa Aulis Sallisen ja Johannes Brahmsin tunteikkaita säveliä. Orkesteria johtaa kapellimestari Ville Matvejeff.

Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertin aloittaa Aulis Sallisen (1935-) syvällinen ja intensiivinen laulusarja Neljä laulua unesta mezzosopraano Annastiina Tahkolan tulkitsemana. Sallinen sävelsi laulusarjan Ratsumies-oopperan librettoon sisältyviin teksteihin, jotka on kirjoittanut Paavo Haavikko. Laulut syntyivät ennen Ratsumiestä 1973 ja kolme niistä sisältyy sellaisenaan oopperaan.

Ensimmäisen Sibelius-laulukilpailun vuonna 2007 voittanut dramaattinen mezzosopraano Annastiina Tahkola aloitti laulunopintonsa Sibelius-Akatemian Kuopion osaston kirkkomusiikkilinjalla. Nykyään hän toimii laulunopettajana Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla ja Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Konsertin toisena teoksena kuullaan Johannes Brahmsin (1833-1897) ensimmäinen pianokonsertto solistinaan Emma Koponen. Teoksen syntyprosessi ei ollut vaivaton: se oli Brahmsin ensimmäinen yritys säveltää orkesterille, ja lisäksi säveltäjän henkilökohtaiset paineet ja yksityiselämän vastoinkäymiset heijastuivat vahvasti myös teoksen tunteikkaaseen sävelkuvaan. Aikakaudelle tyypillisen virtuoosisuuden ja mutkattomuuden sijaan teos tykitti tunnetasolla suoraan ja edellytti kuulijaltaan täydellistä huomiota. Haasteellisesta vastaanotosta huolimatta Brahmsin 1. pianokonsertto on monumentaalinen, tinkimätön ja vaikuttava teos, josta on muodostunut konserttokirjallisuuden kulmakivi.

Michiganin yliopistosta valmistuneen Emma Koposen pianonsoiton opiskelun alkuvaiheet sijoittuvat Kuopion konservatorioon. Kuopion kaupunginorkesterin konsertti on myös Emma Koposen diplomitutkinto Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

To 18.3. klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Kohtaamisia unessa ja elämässä -verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla.  Verkkokonsertti on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen kevätkauden loppuun saakka. 18.3. konsertin taltiointi toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri julkaisee kevätkauden 2021 konsertteja sitä mukaa, kun korona-ajan yleisörajoitukset selviävät. Verkkokonserteista ja erilaisista tempauksista tiedotetaan tilannekohtaisesti.

Koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen Kuopion Musiikkikeskuksen vuoden 2020 lopussa vanheneviksi merkittyjen tai kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhenevien lahjakorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: