Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion Musiikkikeskuksen kevät 2024: runsas määrä live-elämyksiä jokaiseen makuun

Facebook Twitter

Julkaistu 04.01.2024 klo 10:00

Musiikkikeskuksen lipunmyynti palvelee arkisin klo 13-17 tai esityksen alkuun

Kuopion Musiikkikeskuksen kevään 2024 runsaslukuisesta tarjonnasta löytyy live-elämyksiä monipuolisesti. Kevään ohjelmassa on mm. uuden vuoden wieniläiseleganssia, suuren orkesterin pelimusiikkia, musiikkiseikkailua lapsille, popin, rockin ja iskelmämusiikin huippuesiintyjiä, kansainvälisiä balettivierailuja, taikuutta ja stand upia. Kuopion kaupunginorkesterin kausikonserteissa   kohdataan suosittuja solisti- ja kapellimestarivieraita ja kuullaan sekä tuttuja klassikoita että kiinnostavaa nykymusiikkia. Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynnin aukioloaikoja on pidennetty, ja lipunmyynti palvelee asiakkaita arkisin jo klo 13 lähtien klo 17 tai esitykseen saakka.

Kansainvälisen tason tanssiesityksiä ja suuren soundin pelimusiikkia

Kuopion Musiikkikeskuksen kevätkauden 2024 tarjonta kokoaa saman katon alle mittavan määrän erilaisia elämyksiä, joissa päästään kokemaan live-esitysten taikaa ja kohtaamisen iloa. ”Konserttisalissa yhdessä muun yleisön kanssa koettu esitys on aito juttu, jota keinoälyn luoma konstruktio ei pysty päihittämään millään”, sanoo Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja Jari Eskola. ”Tervetuloa kokemaan ja kohtaamaan!”, hän toivottaa.

Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin kevätkausi käynnistyy loppiaisaattona 5.1. tangon palolla ja wieniläiseleganssilla. Ylikapellimestari Eugene Tziganen johtamassa konsertissa orkesterin eteen nousevat bandoneonmestari Henrik Sandås ja argentiinalaisen tangon huippupari, Maria Elisabet ja Pasi Laurén. Tanssia on luvassa alkuvuoden aikana myös kahden baletin muodossa: Kiovan Grand Ballett esittää Pjotr Tšaikovskin rakastetun Joutsenlammen, ja Ukrainan baletin tulkitsemana nähdään Ludwig Minkusin mestariteos Don Quijote. Mm. lukuisten ryhmien näyttävistä esityksistä nautitaan 20.1. Polkuja 2024 -koreografiakilpailussa sekä 5.5. Kuopion konservatorion perusopetuksen musiikin ja tanssin oppilaiden Talo kulman takana -esityksissä. Kesäkuussa talon valtaa jälleen Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali upealla, kansainvälisellä ohjelmallaan.

Kevätkausi tarjoaa koettavaa kaikenikäisille, ja 18.1. erityisesti nuoret pelimusiikin taianomaiseen maailmaan kuljettaa kaupunginorkesterin SCORE-konsertti, joka sisältää tunnussävelmiä kaikkien aikojen suosituimmista peleistä. Solistina laulaa pelimusiikkitulkinnoistaan tunnettu Sabina Zweiacker, ja konsertin juontaa englanniksi peliasiantuntija Orvar Säfström. Helmikuun alussa Aave pyykkinarulla – lasten musikaalissa kohdataan mm. hassuja haamuja, maahisia ja lohikäärmeitä. Kaupunginorkesterin kanssa tutkimusmatkailevat Tarja Luoma, Ulla Piispanen ja Matti Tegelman. Värikkäitä hahmoja nähdään kauden päätteeksi myös Nekocon-tapahtumassa, joka tuo jälleen heinäkuussa Kuopioon ison joukon nuoria anime-harrastajia.

Open Orchestra vie yleisön orkesterin keskelle

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonserttien sarja käynnistyy Ensimmäinen kapinallinen -konsertilla 25.1. klo 18, jolloin ylikapellimestari Eugene Tziganen johtaman orkesterin eteen nousee mezzosopraano Lilli Paasikivi, joka on tehnyt merkittävän uran paitsi laulajana, myös mm. Suomen kansallisoopperan taiteellisena johtajana. Jään laulu -konsertissa 8.2. kuullaan mm. kantaesitys konsertin johtavan Tuomas Hannikaisen teoksesta Cantus Glacies, joka ylistää jääluontoa ja sen tarjoamaa moniaistista kokemusmaailmaa. 29.2. vehreisiin maisemiin yleisön vie Jessica Cottisin johdolla Andrea Tarrodin sellokonsertto. Solistina toimii sellistitähti Jakob Koranyi, jolle konsertto on sävelletty. 14.3. kuullaan barokkia kevään korvalla, ja orkesteria liidaa vanhan musiikin uranuurtaja Kreeta-Maria Kentala.

28.3. Läheisiä ystäviä & etäisiä rakastavaisia -konsertissa kaupunginorkesterin riveissä soittavat myös Kuopion konservatorion ja Savonia-AMK:n opiskelijat. Luvassa on Anton Brucknerin ritariajalta inspiraationsa saanut 4. sinfonia sekä Johannes Brahmsin kaksoiskonsertto viulisti Anna-Liisa Bezrodnyn ja sellisti Jan-Erik Gustafssonin tulkitsemana. 19.4. estradilla nähdään niin ikään suurkokoonpano, kun Kuopion kaupunginorkesterin kanssa voimansa yhdistää Jyväskylä Sinfonia teoksena Gustav Mahlerin jättimäinen 9. sinfonia. 25.4. ollaan Sasha Mäkilän johdolla valon ja varjon puutarhassa, ja ihmeelliseen maailmaan yleisön johdattaa Kalevi Ahon Eero Saunamäelle omistama nokkahuilukonsertto solistinaan Saunamäki itse. 16.5. viimeisen, Todellisuuden tuolla puolen -kausikonsertin ohjelmassa soi Sergei Rahmaninovin supersuosittu 3. pianokonsertto solistinaan pianovirtuoosi Olli Mustonen.

Ennen kahta kausikonserttia, 29.2. ja 25.4. nautitaan kaupunginorkesterin avoimista harjoituksista, joihin on vapaa pääsy. Ennen jokaista kausikonserttia klo 17.30 pidetään Valohallissa konserttietkot, jotka ovat kaikelle yleisölle avoimia. Kuopion Musiikkikeskuksen Avoimien ovien päivä on 15.2., jolloin ohjelmassa on mm. musiikkia ja talokierroksia sekä lyhyet Open Orchestra -päiväkonsertit. Pidemmistä Open Orchestra -iltakonserteista nautitaan 13. ja 15.2., jolloin yleisö pääsee kulkemaan orkesterin keskellä ja seuraamaan muusikoiden työskentelyä lähietäisyydeltä. Esityksiin on rajoitetusti paikkoja myynnissä.

Viisuhuumaa ja huippunimien näyttäviä esiintymisiä

Musiikkikeskuksen keväässä koetaan juhlatunnelmaa ja monien nimiesiintyjien konsertteja. Kaupunginorkesteri on Euroviisujen huumassa 5.4. ja esittää Suomen euroviisuhittejä kulta-ajoilta. Solisteina loistavat Saara Aalto ja Jore Marjaranta, ja konsertin juontaa Euroviisuja selostanut Mikko Silvennoinen. Kaupunginorkesterin vappukonsertti soi vapunpäivänä 1.5. Nick Daviesin johdolla solisteinaan upeat Mari Palo ja Ville Rusanen. Ohjelmassa on musiikkia operettien, elokuvien ja konserttisuosikkien maailmoista.

16.2. Musiikkikeskuksen estradilla on luvassa pakahduttavan tunteikasta ja elokuvallista poppia. Esiintymään saapuvat Johanna Iivanainen ja Johanna Kurkela, joiden äänet herättävät musiikin tarinat eloon. Kevään aikana Musiikkikeskuksessa esiintyvät myös Neljä Ruusua Akustinen unelma -keikallaan, Maija Vilkkumaa herkkää tunnelmointia ja eeppistä suuruutta sisältävällä esiintymisellään, Lauri Tähkä konsertillaan Linnut lentävät takaisin ja mm. Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu Vesterinen yhtyeineen. Magiaa ja illuusioita tarjoilee tammikuussa Maagikot-kiertue 3, ja nauruhermoja koettelee huhtikuussa stand up -koomikko Ilari Johansson Someoletettu-esityksellään. Musiikkiteatterin maailmaan vievät Dingo-musikaali: Autiotalo helmikuussa ja Frank Sinatrasta ja Ava Gardnerista kertova Muukalaisia yössä -musikaali maaliskuussa.

Muistoja herättävät ikivihreät soivat kevään aikana useaan kertaan. Niitä esittävät mm. Lea Laven, Kai Hyttinen, Marion Rung ja Markku Aro Yhdessä-konsertissaan, Kyösti Mäkimattila ja Leif Lindeman toiveiskelmiä sisältävällä keikallaan, tenori Jyrki Anttila Kertokaa se hänelle -juhlakonsertissa sekä Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Hannu Lehtonen Olavi Virran tuotantoa esittelevällä kiertueellaan.

Musiikkikeskuksen lipunmyynti palvelee entistä pidemmillä aukioloajoilla

Musiikkikeskuksen Ravintola Oodin arkilounaasta nautitaan ma 8.1. alkaen klo 11-14 Valohallissa. Ravintolan myyntipalvelu palvelee jälleen joulutauon jälkeen, puh. 045 187 4060, ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi. Väliaikavaraukset myynnissä oleviin tapahtumiin kannattaa tehdä ennakkoon myyntipalvelun kautta tai Kanrestan www-sivuilla kohdassa Kuopion Musiikkikeskuksen ravintola.

Musiikkikeskuksen lipunmyynti palvelee 2.1. alkaen arkisin klo 13–17 tai esityksen alkuun sekä viikonloppuisin tuntia ennen esitystä. Lipunmyynnin palvelunumero on 0600 96100 (1,98 €/min + pvm). Myynti myös Lippupisteen myyntipisteistä, R-kioskeista (vain lunastus varausnumerolla) sekä palvelunumerosta 0600 413 143 ma-la klo 9-19 (1,98 €/ min+pvm/mvm). HUOM! Sokos Kuopion myyntipiste on lopettanut toimintansa. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp).

Kuopion kaupunginorkesterin kevätkauden 2024 kausikortit ovat myynnissä 25.1. saakka. Kausikortit 220 € / 179 € eläkeläiset (sis. 8 konserttia). Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, Lippupisteen myyntipisteet kautta maan ja Lippupisteen verkkokauppa.

Kuopion kaupunginorkesterin kertaliput kevään 2024 kausikonsertteihin: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI / KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri
www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: