Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin verkkosisällöillä huikea katsojamäärä

Facebook Twitter

Julkaistu 11.06.2020 klo 09:44

Muusikot työstivät videoita mm. kouluille ja palvelutaloille kevään aikana

Kuopion kaupunginorkesterin kevään aikana tuotetut verkkokonsertit ja muut verkkosisällöt ovat keränneet jo tähän mennessä huikean katsojamäärän. Orkesterin YouTube-kanavalla julkaistuilla verkkokonserteilla on ollut yli 9.800 katsojaa, ja koululaisille suunnattuja soitinesittelyvideoita on katsottu yli 18.000 kertaa. Myös muusikoiden erilaiset some-tervehdykset ovat koonneet yhteensä yli 6.300 katsojaa.

”Poikkeusaika toi mukanaan myös uusia keinoja tavoittaa ja ilahduttaa alueen asukkaita musiikin keinoin. Meillä on ikävä yleisöämme ja onkin ollut hienoa, että olemme voineet kohdata edes verkossa koronarajoitusten aikana. Suuri kiitos siitä kuuluu idearikkaalle henkilökunnallemme ja orkesterin muusikoille, jotka ovat toteuttaneet ennakkoluulottomasti uusia kokeiluitamme”, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja Katariina Kummala kuvailee Kuopion kaupunginorkesterin kevään toimintaa.

Nopealla aikataululla järjestettiin kaupunginorkesterin pienkokoonpanojen livestriimattuja Hyvän mielen sävelkioski –verkkokonsertteja, joita edelsi etukäteen taltioitu verkkokonsertti ennen pääsiäistä. Verkkokonserttien huipennukseksi toteutettiin livestriimattu Kesän kunniaksi -konsertti pe 5.6. koko orkesterin voimin ja ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla kokoontumisrajoitusten höllennyttyä.

Huhti- ja toukokuun aikana lähetetyt, kuusi pienyhtyeiden verkkokonserttia sekä koko orkesterin verkkokonsertti saivat suuren suosion ja ovat tähän mennessä keränneet orkesterin YouTube-kanavalla 9.826 katsojaa. Verkkokonsertit ovat edelleen katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla osoitteessa: https://bit.ly/KuopionKaupunginorkesteri_verkkokonsertit.

Kevään aikana kaupunginorkesterin muusikot ovat työstäneet erilaisia videoita myös mm. koulujen ja palvelutalojen käyttöön. Alakoululaisten musiikinopetukseen tarkoitetut soitinesittelyvideot ovat keränneet tähän mennessä huiman määrän eli 18.131 katsojaa. Muusikoiden taltioimat säveltervehdykset palvelutaloille ovat niin ikään olleet ahkerassa käytössä.

Lisäksi muusikot ilahduttivat yleisöään kevään aikana erilaisilla some-tervehdyksillä, joita on orkesterin some-kanavilla tähän mennessä seurannut 6.353 katsojaa. Kuopion kaupunginorkesteri oli myös vahvasti mukana pe 29.5. julkaistussa Suomen sinfoniaorkesterien yhteisessä Kevätsoitossa, joka tervehti lukuvuotensa päättäneitä koululaisia ja opettajia.

Verkkosisältöjen lisäksi Kuopion kaupunginorkesterin muusikot ovat tarjonneet iloa ikäihmisten ja kehitysvammaisten palvelutalojen asukkaille ja henkilökunnalle Kuopion kaupunkialueella. Keväiset pihasoitot järjestettiin turvaohjeet huomioiden palvelutalojen pihoilla asukkaiden kuunnellessa soittoa palvelutalojen sisätiloista, parvekkeilta tai turvallisen välimatkan päästä pihalla.

Kuopion kaupunginorkesterin syyskauden 2020 ohjelma julkaistaan elokuussa. Kaupunginorkesteri seuraa Suomen hallituksen sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston tulevia linjauksia yleisötilaisuuksien järjestämisestä ja toimii niiden puitteissa. ”Odotamme innolla sitä aikaa, kun yleisötapahtumat käynnistyvät jälleen täysipainoisesti. Ja niin taitaa odottaa yleisömmekin, sillä toukokuussa toteutetun asiakaskyselyn mukaan 77 % vastanneista aikoi osallistua Musiikkikeskuksen tapahtumiin heti, kun se on rajoitusten puolesta mahdollista”, Katariina Kummala kommentoi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: