Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin uusi ylikapellimestari on Eugene Tzigane

Facebook Twitter

Julkaistu 01.11.2022 klo 09:03

Kuopion kaupunginorkesterin uusi ylikapellimestari on Eugene Tzigane

Syksy 2023 on ensimmäinen Tziganen suunnittelema konserttikausi

Eugene Tzigane on valittu Kuopion kaupunginorkesterin uudeksi ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi vuoden 2023 alusta voimaan tulevalla sopimuksella. Hänen suunnittelemansa ensimmäinen konserttikausi on syksy 2023. Monia kapellimestarikilpailuja voittanut Tzigane tunnetaan mm. monipuolisesta musiikillisesta taustastaan, ja hän on vieraillut johtamassa Kuopion kaupunginorkesteria useita kertoja vuodesta 2015 lähtien.

Kuopion kaupunginorkesterin uudeksi ylikapellimestariksi on valittu japanilaissyntyinen, molemmin puolin Tyyntä Valtamerta kasvanut ja nykyään Euroopassa vaikuttava Eugene Tzigane. Hänen sopimuksensa astuu voimaan vuoden 2023 alusta, ja syksy 2023 on Tziganen ensimmäinen varsinainen kausi. Sopimus on kaksivuotinen, ja siihen sisältyy kahden vuoden jatko-optio. ”Tunnen nöyryyttä sen edessä, että minua on pyydetty johtamaan Kuopion kaupunginorkesteria, ja kunnioitan sitä luottamusta, jota muusikot ovat osoittaneet minua kohtaan. Tuntien orkesterin ja sen kehityksen viime vuosina, uskon että meillä on taiteellisesti innostavia aikoja edessämme”, Tzigane toteaa.

Eugene Tziganella on monipuolinen musiikillinen tausta, ja varhaisesta iästä saakka hänet on ympäröinyt eri alkuperien musiikki jazzista orkesteriteoksiin. Viime vuosina hän on perehtynyt erityisesti eri musiikkiperiodien inspiroimiin esityskäytäntöihin. Tzigane on tehnyt kapellimestariopintoja arvostetussa Juilliardin musiikkikorkeakoulussa sekä Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja voittanut useita palkintoja kapellimestarikilpailuissa. Ylistävien arvioiden siivittämänä hän on vieraillut johtamassa orkestereita aina Japania ja Australiaa myöten. Hän on johtanut myös oopperaa mm. Frankfurtissa, Hampurissa ja Tukholmassa. Kuopiossa Tzigane on tuonut usein esiin unohdettuja teoksia ja vähemmistöihin kuuluvien säveltäjien musiikkia.

Valintaprosessi uuden ylikapellimestarin löytämiseksi aloitettiin keväällä 2022, ja siinä on kuultu orkesterin muusikoita sekä taiteellista toimikuntaa. ”Olen erityisen iloinen siitä, että orkesterin muusikot halusivat uudeksi ylikapellimestariksi juuri Eugene Tziganen. Hänestä Kuopion kaupunginorkesteri saa laaja-alaisesti ajattelevan taiteellisen johtajan, jonka tekemisessä yhdistyy vahva tunneilmaisu ja musiikillinen määrätietoisuus. Keskiössä on kuitenkin kaiken aikaa yleisön palveleminen ja alueen väestön tarpeisiin vastaaminen. Yhteistyö on ollut vuosien varrella aina hyvin hedelmällistä ja odotamme Eugenen kautta toiveikkain mielin”, sanoo Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja Katariina Kummala.

Kuopion kaupunginorkesterin 2. kapellimestarina toimii Atso Almila. Orkesterin kunniakapellimestari on akateemikko Jorma Panula.

Lisätietoja:
Katariina Kummala, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja, puh. 044 7182 361

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Markkinointipäällikkö Sari Kauhanen, puh. 044 718 2369, sari.kauhanen(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: