Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin sinfoninen puhaltajisto esittäytyy verkkokonsertissa 27.5.

Facebook Twitter

Julkaistu 26.05.2021 klo 12:53

Lapsille sopivassa konsertissa esitellään eri puhallinsoittimia

Kuopion kaupunginorkesterin Puhaltajat esiin! –verkkokonsertissa torstaina 27.5. klo 19 estradilla on orkesterin koko puhaltajisto vahvistettuna kontrabasistilla ja lyöjällä. Myös lapsille sopivassa konsertissa kuullaan monipuolisesti puhallinmusiikkia 1800-luvulta tähän päivään, ja sen aikana esitellään kaikki mukana olevat soittimet. Konsertin on suunnitellut ja orkesteria johtaa Antti Hartikainen.

Kuopion kaupunginorkesterin Puhaltajat esiin! -verkkokonsertissa 27.5. esittäytyy kokonaisuudessaan orkesterin sinfoninen puhaltajisto kera kontrabasson ja lyömäsoittimien. Konsertti tarjoilee pienen musiikkimatkan 1800-luvulta alkaen tähän päivään asti. Musiikkia kuullaan keskeisiltä klassisilta puhallinsäveltäjiltä, kuten Felix Mendelssohnilta ja Richard Straussilta. Mukana on myös pari kevyempää sävelmää elokuva- ja swing-musiikin saroilta.

Kappaleiden lomassa esitellään kaikki Kuopion kaupunginorkesterin puhallinsoittimet, kontrabasso ja myös lyömäsoittimia. Konsertti on suunniteltu erityisesti lapsia ja nuoria ajatellen alakouluikäisistä alkaen, mutta sopii mainiosti aikuisillekin. Konsertin ohjelman on suunnitellut ja orkesteria johtaa Kuopiossa myös aiemmin vieraillut, Kansallisoopperan oboisti Antti Hartikainen.

Verkkokonsertin kesto on noin 45 minuuttia.

Puhaltajat esiin! -verkkokonsertti julkaistaan kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä kaupunginorkesterin www-sivuilla. Verkkokonsertti on nähtävissä Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla elokuun 2021 loppuun saakka. Konsertin taltiointi on toteutettu yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: