Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin muusikot luovat itse musiikin ilmaiskonserttiin

Facebook Twitter

Julkaistu 22.03.2019 klo 10:26

Konsertissa kuullaan myös arabialainen laulusarja orkesterimuusikoiden säestämänä

Kuopion kaupunginorkesteri heittäytyy ensi viikolla uuden musiikin luomiseen sellisti Matthew Barleyn johdolla. Orkesterin Creative Music Making –viikko huipentuu perjantaina 29.3. klo 19 ilmaiskonserttiin, jossa esitetään orkesterimuusikoiden itsensä tekemää musiikkia. Lisäksi Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävässä konsertissa laulaja Ali Saadin ja viulisti Sanna Salmenkallion duo esittää arabialaisen laulusarjan orkesterimuusikoiden säestyksellä.

Kuopion kaupunginorkesterin luova viikko päättyy perjantaina 29.3. It’s All About Music -konserttiin, jossa esitetään musiikkia, jota ei vielä tällä hetkellä ole olemassa. Viikon aikana muusikot heittäytyvät mielikuvien ja ajatusten virtaan ja etsivät uusia väyliä musiikin tekemiselle Matthew Barleyn johdolla. Barley on ansioitunut sellisti, improvisointiguru ja luovien musisointitaitojen kouluttaja, joka on tehnyt yhteistyötä myös muiden merkittävien suomalaisorkesterien kanssa. Musiikkiprojekteissaan hän keskittyy erityisesti ihmisten väliseen yhteyden vahvistamiseen ja kaikenlaisten keinotekoisten raja-aitojen kaatamiseen niin henkilöiden kuin eri musiikkityylien väliltä.

Konsertissa kuullaan myös musiikkityyliä, jota Kuopion kaupunginorkesteri ei ole aiemmin esittänyt. Kyseessä on kolmen arabialaisen laulun sarja laulaja Ali Saadin ja viulisti Sanna Salmenkallion esittämänä ja kaupunginorkesterin muusikoiden säestämänä. Laulaja Ali Saad on kasvanut arabialaiseen musiikkitraditioon bagdadilaisessa muusikkosuvussa. Viulisti Sanna Salmenkallio on monipuolinen taiteilija, joka on säveltänyt runsaasti teatteri- ja elokuvamusiikkia. Duo aloitti yhteistyönsä Kansallisteatterissa ja jatkaa kiehtovaa tutkimusmatkaa kahden kulttuurin rajamailla.

It’s All About Music –konserttiin pe 29.3. klo 19 on vapaa pääsy. Esitykseen ei tarvitse noutaa erillistä pääsylippua. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: