Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin duo jalkautuu palvelutalojen pihoille

Facebook Twitter

Julkaistu 27.05.2020 klo 11:12

Muusikot ovat työstäneet myös videoita koulujen ja palvelutalojen käyttöön

Kuopion kaupunginorkesterin muusikot ovat työskennelleet kevään aikana koronapandemian vuoksi poikkeusoloissa. Musiikin iloa ollaan kuitenkin päästy jakamaan mm. striimattujen konserttien, koululaisille suunnattujen soitinesittelyvideoiden ja erilaisten some-tempausten sekä ikäihmisille suunnattujen säveltervehdysten muodossa. Orkesterin keväinen palvelutalokiertue toteutetaan tänä keväänä ilmojen lämmettyä palvelutalojen pihoilla turvallisuus huomioiden.

Kuopion kaupunginorkesterin duo Elisabeth St-Cyr (viulu) ja Kiira Siikavirta (basso) toivat viime viikolla iloa ikäihmisten palvelutalojen asukkaille ja henkilökunnalle Kuopion kaupunkialueella. Duon pihasoitot järjestettiin turvaohjeet huomioiden palvelutalojen pihoilla asukkaiden kuunnellessa soittoa palvelutalojen sisätiloista, parvekkeilta tai turvallisen välimatkan päästä pihalla. Muusikoiden pihasoittokiertue ulottui Alavan, Leväsen ja Puijonlaakson palvelukeskuksiin sekä Mäntykampuksen Väinölän ja Ilmattaren asukkaille ja henkilökunnalle. Musiikkituokiota toivottiin myös kehitysvammaisten palvelukotien pihoille, ja tällä viikolla St-Cyr ja Siikavirta vastaavat toiveeseen.

Kevään aikana Kuopion kaupunginorkesterin muusikot ovat myös työstäneet erilaisia videoita mm. koulujen ja palvelutalojen käyttöön. Alakoululaisten musiikinopetukseen tarkoitetut soitinesittelyvideot keräsivät koululaisten etäopetuksen aikana huiman määrän eli n. 18 000 katselukertaa ennen lähiopetukseen palaamista. Kuopion kaupunginorkesterin muusikot ovat myös taltioineet säveltervehdyksiä palvelutalojen käyttöön ikäihmisten arkea piristämään. Kevään aikana livestriimatut kaupunginorkesterin pienkokoonpanojen Hyvän mielen sävelkioski -verkkokonsertit ovat katsottavissa edelleen orkesterin YouTube-kanavalla osoitteessa: https://bit.ly/KuopionKaupunginorkesteri_verkkokonsertit.

Kuopion kaupunginorkesteri on myös vahvasti mukana perjantaina 29.5. klo 9 julkaistavassa, Suomen sinfoniaorkesterien yhteisessä Kevätsoitossa, joka tervehtii lukuvuotensa päättäviä koululaisia ja opettajia. Kevätsoitto nähdään ja kuullaan osana opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen toteuttamaa kouluille suunnattua kevätjuhlapakettia. Kevätsoitto-projektin musiikillisena neuvonantajana on toiminut kapellimestari Esa-Pekka Salonen, ja sen tuotannosta ovat vastanneet maamme orkesterit yhdessä. Kevätsoittoon osallistui eri puolilla Suomea kaikkiaan kolmisensataa orkesterimuusikkoa, jotka ovat soittaneet ja nauhoittaneet osuutensa etänä.

Kokonaisuus on nähtävissä opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/channel/UC099mnC25-pLRxIhcqmS1GQ sekä valtioneuvoston sosiaalisen median tileiltä perjantaina 29.5. klo 9.00.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: