Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri vie yleisön vehreisiin maisemiin 29.2.

Facebook Twitter

Julkaistu 22.02.2024 klo 16:17

Andrea Tarrodin sellokonserton solistina teoksen kantaesittänyt Jakob Korányi

Kuopion kaupunginorkesterin Vehreitä maisemia -kausikonsertti torstaina 29.2. klo 18 vie yleisön Skotlannin ylängöille ja Italian auringonpaisteeseen Kuopioon palaavan Jessica Cottisin johdolla. Solistiksi saapuu yksi Euroopan kiinnostavimmista nuorista sellisteistä, Jakob Korányi, joka esittää Andrea Tarrodin Skotlannin ylängöiltä inspiraationsa saaneen sellokonserton. Konsertin avaa Michael Tippettin pimeydestä valoon kulkeva Fantasia Corellin teemaan, ja väliajan jälkeen kuullaan Felix Mendessohnin neljäs sinfonia, joka vie kuulijat italialaisiin tunnelmiin.

Kuopion kaupunginorkesterin Vehreitä maisemia -konsertin 29.2. aloittaa kapellimestari Jessica Cottisin johdolla Michael Tippettin moniääninen Fantasia Corellin teemaan, jonka Edinburghin festivaali tilasi vuonna 1953 Corellin 300-vuotisjuhlan kunniaksi. Kyseessä on Tippettin ylivoimaisesti suosituin sävellys.

Andrea Tarrodin Jakob Korányille omistama sellokonsertto Highlands kuuluu Tarrodin luonnosta innostuksensa saaneisiin sävellyksiin. Teoksen inspiraationa toimivat Skotlannin vihreät kukkulat ja jyrkkien rantakallioiden huiput. Säveltäjä on kertonut: ”Jollain tasolla Highlands liittyy myös voimaan ja kamppailuun – etupäässä luonnon voimaan ja kamppailuun, mutta myös tietyllä tavalla jokaisen omaan…”. Teoksen tulkitseva ruotsalaissellisti Jakob Korányi kuuluu Euroopan kiinnostavimpiin nuoriin solisteihin. Hän on esiintynyt laajasti eri puolilla Eurooppaa sekä kamarimuusikkona että orkestereiden solistina. Korányi on intohimoinen ilmastonmuutoksen vastustaja ja on sen vuoksi luopunut kaikista lentomatkoista ja fossiilisia polttoaineita käyttävistä automatkoista. Kuopioon hän saapuu laiva-juna-yhdistelmällä.

Väliajan jälkeen kuultava Felix Mendessohnin neljäs sinfonia kuljettaa kuulijat Italiaan, jonka aurinkoisista tunnelmista ja taiteesta säveltäjä nautti ennen sinfonian kirjoittamista. Tutkijat ovat yhdistäneet Mendelssohnin Italiasta lähettämät kirjeet ja sinfonian niin, että arvelevat sen ensimmäisen osan kuvaavan Venetsiaa, toisen Rooman pääsiäiskulkueita ja kolmannen osan viittaavan Firenzen palatseihin.

Samana päivänä 29.2. klo 12 voi nauttia Kuopion kaupunginorkesterin avoimesta harjoituksesta, jossa orkesteri soittaa musiikillisen makupalan illan konsertista Jessica Cottisin johdolla. Avoimeen harjoitukseen on vapaa pääsy. Musiikin lisäksi tarjolla on Ravintola Oodin lounas, josta voi nauttia Valohallissa klo 11-14. Lounaan hinta on 11 €.

Ennen konserttia, klo 17.30 Valohallissa järjestetään kaikille avoimet Konserttietkot, joilla tavataan illan taiteilijoita.

Liput: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 13-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Lippupisteen myyntipisteet kautta maan sekä R-kioskit (vain lunastus varausnumerolla). eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

Kuopion kaupunginorkesterin seuraavat konsertit:
To 14.3. Barokkia kevään korvalla -kausikonsertti
To 28.3. Läheisiä ystäviä & etäisiä rakastavaisia -kausikonsertti

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: