Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri palaa lavalle perjantaina 5. kesäkuuta

Facebook Twitter

Julkaistu 01.06.2020 klo 14:15

Livestriimatun konsertin ohjelmassa Sibeliusta ja Beethovenia ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla

Kuopion kaupunginorkesteri konsertoi jälleen koko orkesterin voimin perjantaina 5.6. klo 19, jolloin orkesterin livestriimattu Kesän kunniaksi -konsertti soi Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalin lavalla. 1.6. voimaan tullut 50 henkilön kokoontumisrajoitus mahdollistaa koko orkesterin konsertin, mutta ilman live-yleisöä. Konsertin ohjelmassa on Sibeliuksen Andante Festivo sekä Beethovenin 4. sinfonia. Konsertin johtaa ylikapellimestari Jaakko Kuusisto.

Koronarajoitusten löyhennyttyä ja 50 henkilön kokoontumisrajoituksen tultua voimaan 1.6., Kuopion kaupunginorkesterille on mahdollistunut soittaminen kokonaisena orkesterina. ”Ikävä kyllä, emme voi ottaa vielä yleisöä paikan päälle Musiikkikeskukseen, mutta on kuitenkin iso ja rohkaiseva askel meille kaikille, että orkesteri voi soittaa jälleen suurena yhtyeenä. Tämä antaa myös suuntaa syksylle ja esittävän musiikin kannalta kohti parempia aikoja”, ylikapellimestari Jaakko Kuusisto kommentoi.

Kuopion kaupunginorkesterin livestriimatun Kesän kunniaksi -konsertin aloittaa Jean Sibeliuksen Andante Festivo jousiorkesterille, ja konsertin toisena teoksena kuullaan Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 4, joka juhlistaa säveltäjän 250-vuotisjuhlavuotta. ”Neljäs sinfonia on elämäniloista ja riehakastakin musiikkia, ja tuntuu että me kaikki tarvitsemme nyt sitä iloa. Sibeliuksen Andante Festivo tuntui osuvalta vastaparilta”, Jaakko Kuusisto kuvailee.

Klikkaa tästä pe 5.6. klo 19 LiveStream-konserttiin Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle

Kesän kunniaksi -verkkokonsertti julkaistaan Kuopion kaupunginorkesterin Youtube-kanavalla osoitteessa https://bit.ly/KuopionKaupunginorkesteri_verkkokonsertit ja Kuopion kaupunginorkesterin www-sivuilla osoitteessa www.kuopionkaupunginorkesteri.fi. Kaikki orkesterin kevätkauden livestriimatut konsertit on katsottavissa Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla myös jälkikäteen.

Verkkokonserttien livestriimauksilla Kuopion kaupunginorkesteri haluaa tuoda hyvää mieltä ja musiikin iloa koteihin poikkeusolojen aikana. Livestriimattavat konsertit soitetaan ilman yleisöä ja henkilömäärien rajoitukset, henkilöiden väliset turvavälit sekä hygieniaohjeet huomioiden. Perjantain 5.6. konsertti toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: