Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri järjestää lapsiparkin to 7.12. kausikonsertin yhteydessä

Facebook Twitter

Julkaistu 23.11.2023 klo 12:32

Lastenhoidosta vastaavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin hoitajat

Torstaina 7.12. on pienten lasten vanhemmilla mahdollisuus nauttia vaikuttavasta orkesterimusiikista ja tuoda lapset Kuopion kaupunginorkesterin maksuttomaan lapsiparkkiin klo 18 alkavan Suomen mestareita -kausikonsertin yhteydessä. Lapsiparkki on avoinna 7.12. klo 17 alkaen konsertin loppuun saakka Kuopion Musiikkikeskuksen Valokabinetissa. Lastenhoidosta vastaavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin koulutetut hoitajat. Lapsiparkkiin on ennakkoilmoittautuminen.

Kuopion kaupunginorkesteri pilotoi lapsiparkkitoimintaa to 7.12. klo 18 alkavan Suomen mestareita -kausikonsertin yhteydessä. Maksuton 2-8-vuotiaille lapsille suunnattu parkki avautuu 7.12. klo 17 Kuopion Musiikkikeskuksen Valokabinetissa. Lastenhoidosta vastaavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin osaavat ja koulutetut hoitajat. Lapsille on luvassa mukavaa puuhastelua, piirtämistä ja satuilua. Lapsiparkkiin on rajoitettu määrä paikkoja, ja mukaan voi ilmoittaa max. 2 lasta / perhe.

Ilmoittautuminen lapsiparkkiin to 30.11. mennessä sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Myös Kuopion kaupunginteatteri pilotoi lapsiparkkia la 9.12. klo 13 Maalari – Juho Rissanen -esityksen yhteydessä.

Kausikonsertti-sarjan päättävässä to 7.12. klo 18 konsertissa nostetaan esiin kolmen suomalaisen säveltäjämestarin harvemmin kuultuja teoksia, jotka ovat osa monikasvoista musiikillista identiteettiämme. Sibeliusta seuranneen romantikkopolven merkittävimpiin säveltäjiin kuuluvan Leevi Madetojan sävelkuvassa yhdistyvät suomalaiskansallinen melankolia ja ranskalainen eleganssi – hänen esikoissinfoniansa syntyi samana vuonna kuin suuri sinfonikko Einar Englund. Taitavana konserttipianistina tunnetulla Englundilla oli pianomusiikin säveltäminen verissä; 1. pianokonserton pulssilla on herkkävaistoinen ja ilmaisuvoimainen tulkitsija, Mirka Viitala. Säveltäjä Helvi Leiviskälle musiikki oli merkittävä inhimillinen voimavara, jolla on voima muuttaa maailmaa: illan päättää hänen myöhäisromanttinen ensimmäinen sinfoniansa.

Liput Suomen mestareita -konserttiin: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: